KNRM

*/ ?>
Terug naar vorige pagina

Trouwe donateurs van KNRM in het zonnetje gezet

17 Nov 2017 om 16:00

Trouwe donateurs van KNRM in het zonnetje gezet voor 50 jaar trouw aan een zeewaardig goed doel. Op zaterdag 11 november, de 193e verjaardag van de KNRM, werden de mensen die met hun vrijwillige bijdragen al 50 of 60 jaar het reddingswerk financieel mogelijk maken, geëerd door de vrijwilligers van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij. Redders aan de wal Tijdens de bezoeken komen de gesprekken op de reddingsstations op gang en blijkt iedereen een persoonlijke reden te hebben om hun verbondenheid met water te bezegelen met een donateurschap van de KNRM. Velen hebben gevaren op de koopvaardij of bij de marine, maar ook het bezit van een plezierjacht, een indrukwekkende redding in de omgeving of een varend familielid kunnen de reden zijn geweest om het zeewaardige goede doel te steunen. Deze "Redders aan de wal" werden in 1957 of 1967 donateur van de KNRM en zijn dat altijd gebleven. Reddingstation Noordwijk Het hoogtepunt van de jaarlijkse donateursdag is de vaartocht met de reddingboot. Op deze bijzondere dag ontving station Noordwijk (opgericht in 1825) haar trouwe donateurs met hun partners en werden zij in het zonnetje gezet met hun 50 of 60 jaar lidmaatschap van de KNRM. Onder het genot van koffie met gebak maakten zij kennis met het werk van de vrijwilligers van Noordwijk, waarna zij op het strand meereden met de Unimog, een grote vierwielaangedreven truck. Daarna volgden zij een demonstratie van de reddingboot Paul Johannes. Door de hoge golven liet men het varen liever aan de bemanning zelf over. De snelle reddingboot in de hoge golven leverde de fotografen onder de donateurs mooie plaatjes op. Een geslaagde dag waarbij het belang van donateurs onderstreept werd door het bestuur en een woord van dank op zijn plaats was. Trouwe donateurs November is van oudsher de maand om op de reddingsstations de trouwe donateurs te ontvangen, omdat de KNRM op 11 november haar oprichting in 1824 viert. Sindsdien bestaat de KNRM dankzij donaties, giften, schenkingen en nalatenschappen, zonder overheidssubsidie. De traditie om donateurs na een “dienstverband” van 60, 50, 40 en 25 jaar (en soms 70 en een van 80 jaar) een attentie toe te sturen bestaat bij de KNRM al heel lang, het uitnodigen op de reddingsstations om persoonlijk kennis te komen maken, is iets van de laatste jaren.
 


Datum 17-11-2017
Tijd 16:00
Melding Overige
Adres Bosweg
Plaats Noordwijk

Nog meer nieuws

Voertuigbrand Duinsloot Noordwijkerhout

NOORDWIJKERHOUT 2018-09-06  De brandweer werd vanmorgen om 04:35 opgeroepen voor een voertuigbrand aan de Duinsloot in Noordwijkerhout. Het bleek t..

Stanklucht Mozartlaan Voorhout

VOORHOUT 2018-09-05  Hulpdiensten werden woensdag aan het einde van de middag naar de Mozartlaan gestuurd voor een benzineluc..

Buitenbrand Boerenburgerweg Noordwijk

NOORDWIJK 2018-09-05  Brandweer van Noordwijk werd vanmorgen om 03:47 opgeroepen voor een buitenbrand aan de Boerenburgerweg in Noordwijk. Het ging..

Ongeval Tramstraat Katwijk

KATWIJK  2018-09-04 Vanmiddag heeft er een ongeval plaats gevonden op de Tramstraat in Katwijk. Hierbij is een 79-jarige vrouw uit Katwijk aan haar..

Hennepkwekerij opgerold Hoofdstraat Noordwijk

NOORDWIJK  2018-09-04  Vanmorgen heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt in een winkel aan de Hoofdstraat in Noordwijk. Er stonden zo drie..