Terug naar vorige pagina

Hoe gaat het met Destructor? Pieterburen

31 Maart 2017 om 06:45

Pieterburen, 30 maart 2017 – Op 27 maart werd Destructor voor de tweede keer binnengebracht in het Zeehondencentrum. Hij had een visje gevangen, helaas een visje dat al aan een vislijn vastzat en Destructor had vis, lijn en de haken ingeslikt.

Nog diezelfde avond werd hij overgebracht naar de operatiekamer waar door middel van een endoscopie de vishaken uit zijn slokdarm verwijderd moesten worden. Volg Destructors weg naar herstel in zijn dossier op de website van Pieterburen.

Maandag,  27 maart 2017

In oktober 2016 werd hij opgevangen met een longworminfectie en vrij snel kon hij in goede gezondheid weer vrijgelaten worden. Maar hij is terug, Destructor werd letterlijk aan de haak geslagen.

Op 27 maart 2017 meldde EHBZer Kees Kooimans vanuit Noordwijk een Gewone zeehond die verstrikt zat in vislijnen. Hij zag kans om enkele lijnen te verwijderen maar de wonden waren erg diep en hij vermoedde dat het dier een vishaak in zijn bek had. Deze was niet zomaar te verwijderen en daarop werd Destructor met spoed naar Pieterburen overgebracht. Zijn aankomst was een kleine verrassing want Destructor had een tag aan zijn achterflap, hij was nog geen half jaar geleden al in opvang geweest vanwege een longworminfectie en nu had hij nog een keer onze hulp nodig. 

Destructor had een visje willen verorberen maar dit visje zat vast aan een vislijn, het bleek een vislijn te zijn waarmee op platvis (zoals Schol) gevist wordt. Nylon vislijnen met haken! kunnen heel snel enorm veel schade aanrichten. Dat was ook duidelijk te zien aan Destructor.

Er zijn röntgenfoto's gemaakt om te zien of er meer haken in het lichaam aanwezig zijn en het blijkt dat Destructor de vis met een deel van de lijn inclusief de haken heeft ingeslikt. Op de foto's zijn de vishaken tot diep in zijn slokdarm te zien. Dat is geen goed nieuws en de dierenartsen moeten nu gaan onderzoeken wat we kunnen gaan doen en wat zijn kansen op herstel zijn.

Tijdens zijn eerste periode in Pieterburen kreeg Destructor zijn naam, dat was niet voor niets.  Al is er nu weinig van te merken, we hopen dat hij zijn naam snel weer eer aan kan doen.


Datum 31-03-2017
Tijd 06:45
Melding Jonge gewone zeehond
Adres Hoofdstraat
Plaats Pieterburen

Nog meer nieuws

Voertuigbrand Duinsloot Noordwijkerhout

NOORDWIJKERHOUT 2018-09-06  De brandweer werd vanmorgen om 04:35 opgeroepen voor een voertuigbrand aan de Duinsloot in Noordwijkerhout. Het bleek t..

Stanklucht Mozartlaan Voorhout

VOORHOUT 2018-09-05  Hulpdiensten werden woensdag aan het einde van de middag naar de Mozartlaan gestuurd voor een benzineluc..

Buitenbrand Boerenburgerweg Noordwijk

NOORDWIJK 2018-09-05  Brandweer van Noordwijk werd vanmorgen om 03:47 opgeroepen voor een buitenbrand aan de Boerenburgerweg in Noordwijk. Het ging..

Ongeval Tramstraat Katwijk

KATWIJK  2018-09-04 Vanmiddag heeft er een ongeval plaats gevonden op de Tramstraat in Katwijk. Hierbij is een 79-jarige vrouw uit Katwijk aan haar..

Hennepkwekerij opgerold Hoofdstraat Noordwijk

NOORDWIJK  2018-09-04  Vanmorgen heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt in een winkel aan de Hoofdstraat in Noordwijk. Er stonden zo drie..