KNRM

*/ ?>
Terug naar vorige pagina

Reddersgala 2016 in Grand Hotel Huis Ter Duin in Noordwijk

26 Nov 2016 om 16:00

Elk jaar komen ruim 500 gasten naar Grand Hotel Huis ter Duin voor een ‘avondje KNRM’. Een avond in een sfeervolle ambiance met Hollandse gezelligheid, met een zeer goed verzorgd diner, topentertainment, cabaret en inhoudelijke bijdragen. Het Reddersgala ademt klasse uit, maar heeft tegelijkertijd een geheel eigen karakter. Ongedwongen, ‘niets moet’, ons kent ons en tóch op topniveau. Een wonderlijke combinatie die door veel gasten bijzonder gewaardeerd wordt.

De meeste tafels zijn gevuld met (zware) delegaties van maritieme topbedrijven, zoals Havenbedrijf Rotterdam, Boskalis, Mammoet, Spliethoff, Wagenborg, Van Oord, Royal Huisman, Heerema, Damen Shipyards, Vroon, Smit Lamnalco, Gaastra, ECT, Vitters, etcetera. Daarnaast een aantal niet-maritieme A-merken, zoals TomTom, Van Wijnen Bouw, Delta Lloyd, Nh1816 en UBS Bank. Het Reddersgala is de laatste jaren steevast uitverkocht.

Tijdens het Reddersgala staat de vrijwillige redder van de KNRM centraal. Dit is zo en zal ook altijd zo blijven. Toch slaagt het productieteam (onder aansturing van KNRM zelf) er elk jaar in een dusdanig originele insteek te kiezen dat elk Reddersgala een nieuwe belevenis is. “Waarbij bij alles geldt dat het Reddersgala geen collecteavond is, maar een relatieavond”, zo stelt projectleider Edward Zwitser. “Wij zijn er niet op uit dat de gast aan het einde van de avond bedenkt dat hij teveel geld heeft uitgegeven; ons ideaal is dat hij bij de uitgang al besluit dat hij volgend jaar terug wil komen.”

Hoewel het Reddersgala geen klassieke fundraiser is, wordt er op de avond toch jaarlijks zo’n 500.000 euro opgehaald voor het levensreddende werk van de KNRM. “De betrokkenheid van onze relaties is groot. Op het Reddersgala merk je aan den lijve dat de maritieme sector een hart heeft voor de Redding Maatschappij. En vanuit dat hart wordt ook gedoneerd.”

De organisatie zoekt naar wegen om het Reddersgala een eigen gezicht te geven. Een uiting daarvan is het optionele Middagprogramma op zee, waarbij de galagasten voorafgaand aan de gala-avond worden uitgenodigd mee te varen op de operationele reddingboten van o.a. KNRM Noordwijk en KNRM Katwijk. Een geweldige belevenis voor de gast en een investering in beleving bij het doel van de avond. Tekst KNRM.nl


Datum 26-11-2016
Tijd 16:00
Melding Oefening
Adres Strand
Plaats Noordwijk

Nog meer nieuws

Voertuigbrand Duinsloot Noordwijkerhout

NOORDWIJKERHOUT 2018-09-06  De brandweer werd vanmorgen om 04:35 opgeroepen voor een voertuigbrand aan de Duinsloot in Noordwijkerhout. Het bleek t..

Stanklucht Mozartlaan Voorhout

VOORHOUT 2018-09-05  Hulpdiensten werden woensdag aan het einde van de middag naar de Mozartlaan gestuurd voor een benzineluc..

Buitenbrand Boerenburgerweg Noordwijk

NOORDWIJK 2018-09-05  Brandweer van Noordwijk werd vanmorgen om 03:47 opgeroepen voor een buitenbrand aan de Boerenburgerweg in Noordwijk. Het ging..

Ongeval Tramstraat Katwijk

KATWIJK  2018-09-04 Vanmiddag heeft er een ongeval plaats gevonden op de Tramstraat in Katwijk. Hierbij is een 79-jarige vrouw uit Katwijk aan haar..

Hennepkwekerij opgerold Hoofdstraat Noordwijk

NOORDWIJK  2018-09-04  Vanmorgen heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt in een winkel aan de Hoofdstraat in Noordwijk. Er stonden zo drie..