KNRM

*/ ?>
Terug naar vorige pagina

KNRM Katwijk ontvangt 50 en 60 jaar trouwe donateurs

12 Nov 2016 om 12:00

KATWIJK 2016-11-12  KNRM Katwijk ontvangt 50 en 60 jaar trouwe donateurs

Afgelopen zaterdag hebben de vrijwilligers van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij de trouwe donateurs die al 50 of 60 jaar donateur zijn bedankt voor hun vrijwillige bijdrage.

In de maand november worden van oudsher de trouwe donateurs van de KNRM in het zonnetje gezet in het dichtst bijzijnde station van de donateur. Op 11 november is het namelijk de ‘verjaardag’ van de KNRM die dit jaar al 192 jaar bestaat! Sinds 1824 zetten vrijwilligers zich in voor de redding van mens en dier op het zee, maar dat kan niet zonder de hulp van onze donateurs ook wel ‘Redders aan de wal’ genoemd.

De bemanning van station Katwijk verwelkomde afgelopen zaterdag zes 50 jaar trouwe donateurs en twee 60 jaar trouwe donateurs op het station. Bij elkaar waren zij goed voor 420 jaar trouwe donateurschap!  Na koffie, cake en een welkomswoord werd door schipper Albert van der Plas het  reddingswerk van de KNRM verteld aan de hand van foto’s en film. Aansluitend werden na de presentatie de KNRM -speldjes en het boek ‘Wie goed doet..’ overhandigd aan de trouwe donateurs.

Na de overhandiging van de speldjes en het boek mochten de donateurs die dat wilde meevaren op de reddingboot ‘Edith Grondel’. Ondanks dat de kans bestond dat ze nat zouden kunnen worden, greep het merendeel van de trouwe donateurs deze kans aan.

Na de vaartocht op zee werd de dag in het boothuis afgesloten met een hapje en een drankje en werden de verhalen met de redders uitgewisseld.

 

Tekst en foto's KNRM Katwijk


Datum 12-11-2016
Tijd 12:00
Melding Overige
Adres Noordduinseweg
Plaats Katwijk

Nog meer nieuws

Voertuigbrand Duinsloot Noordwijkerhout

NOORDWIJKERHOUT 2018-09-06  De brandweer werd vanmorgen om 04:35 opgeroepen voor een voertuigbrand aan de Duinsloot in Noordwijkerhout. Het bleek t..

Stanklucht Mozartlaan Voorhout

VOORHOUT 2018-09-05  Hulpdiensten werden woensdag aan het einde van de middag naar de Mozartlaan gestuurd voor een benzineluc..

Buitenbrand Boerenburgerweg Noordwijk

NOORDWIJK 2018-09-05  Brandweer van Noordwijk werd vanmorgen om 03:47 opgeroepen voor een buitenbrand aan de Boerenburgerweg in Noordwijk. Het ging..

Ongeval Tramstraat Katwijk

KATWIJK  2018-09-04 Vanmiddag heeft er een ongeval plaats gevonden op de Tramstraat in Katwijk. Hierbij is een 79-jarige vrouw uit Katwijk aan haar..

Hennepkwekerij opgerold Hoofdstraat Noordwijk

NOORDWIJK  2018-09-04  Vanmorgen heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt in een winkel aan de Hoofdstraat in Noordwijk. Er stonden zo drie..