KNRM

*/ ?>
Terug naar vorige pagina

Druk weekend voor de KNRM Katwijk

12 Nov 2016 om 09:30

KATWIJK 2016-11-12

Druk weekend voor Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij

Zaterdag is de vrijwillige bemanning van KNRM Katwijk tweemaal in actie gekomen voor een object in zee en voor assistentie in de duinen.

Tijdens de fiets strandrace die zaterdag op het strand gereden werd, stond de bemanning van het kust hulpverleningsvoertuig stand-by voor eventuele uitvallers en om eventueel gewonde deelnemers te helpen.

Tijdens deze race zag de bemanning een object in zee drijven en konden niet goed zien wat het object was. Hierop hebben ze de bemanning in het boothuis in kennis gesteld en werd de reddingboot 'Edith Grondel' gereed gemaakt voor lancering.

Na lancering van de reddingboot werd koers gezet naar de Zuidkant van de Boulevard waar het object in zee gezien was. Eenmaal ter plaatse troffen de bemanningsleden een leeg waadpak aan in zee en trokken deze aan boord. Het waadpak is vervolgens meegenomen naar het boothuis.

In de middag werden de vrijwilligers van het kust hulpverleningsvoertuig gealarmeerd door het Kustwachtcentrum om assistentie te verlenen in de Noordduinen. Tijdens een wandeltocht was een van de deelnemers t.h.v. afrit B uitgevallen en kon niet meer zelfstandig terug keren. Hierop is de deelnemer samen met twee medelopers terug gebracht naar hun startpositie.

Met deze twee acties komt het totaal aantal meldingen  voor station Katwijk dit jaar op 41.

Tekst en foto's KNRM Katwijk.


Datum 12-11-2016
Tijd 09:30
Melding Inzet K.N.R.M boot
Adres Noordduinseweg
Plaats Katwijk

Nog meer nieuws

Voertuigbrand Duinsloot Noordwijkerhout

NOORDWIJKERHOUT 2018-09-06  De brandweer werd vanmorgen om 04:35 opgeroepen voor een voertuigbrand aan de Duinsloot in Noordwijkerhout. Het bleek t..

Stanklucht Mozartlaan Voorhout

VOORHOUT 2018-09-05  Hulpdiensten werden woensdag aan het einde van de middag naar de Mozartlaan gestuurd voor een benzineluc..

Buitenbrand Boerenburgerweg Noordwijk

NOORDWIJK 2018-09-05  Brandweer van Noordwijk werd vanmorgen om 03:47 opgeroepen voor een buitenbrand aan de Boerenburgerweg in Noordwijk. Het ging..

Ongeval Tramstraat Katwijk

KATWIJK  2018-09-04 Vanmiddag heeft er een ongeval plaats gevonden op de Tramstraat in Katwijk. Hierbij is een 79-jarige vrouw uit Katwijk aan haar..

Hennepkwekerij opgerold Hoofdstraat Noordwijk

NOORDWIJK  2018-09-04  Vanmorgen heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt in een winkel aan de Hoofdstraat in Noordwijk. Er stonden zo drie..