KNRM

*/ ?>
Terug naar vorige pagina

Nieuw kusthulpverleningsvoertuig voor KNRM Noordwijk

8 Nov 2016 om 18:00

NOORDWIJK 2016-11-08

KNRM Noordwijk heeft een nieuw Kust Hulpverlenings Voertuig, afgekort KHV. De oude Unimog heeft jarenlang trouwe dienst gedaan en vele hulpverleningen uitgevoerd in duin en op strand. Oorspronkelijk was deze uitgerust met het Lijnwerp- en Wippertoestel, waarmee mensen van een gestrand schip gered konden worden, iets wat in Noordwijk de laatste decennia niet meer is voorgekomen. De nieuwe Unimog heeft een moderne turbo motor welke beter presteert in het mulle zand en een vaste bak achter i.p.v. de een dekzeil. Hierin kan een patiënt comfortabel vervoerd worden en direct behandeld voor eerste hulp.

Inspecteur Koos van der Bent (li) overhandigd de sleutel aan Rob Stokman, een van de KHV chauffeurs van Noordwijk. Uiteraard werd dezelfde avond de nieuwe Unimog uitgeprobeerd op het strand. Station Noordwijk is erg blij met deze nieuwe aanwinst, met name ook omdat de inzet van de KHV de laatste jaren enorm is toegenomen. Met dank aan directie en inspectie.

Tekst en foto KNRM Noordwijk


Datum 08-11-2016
Tijd 18:00
Melding Overige
Adres Bosweg
Plaats Noordwijk

Nog meer nieuws

Voertuigbrand Duinsloot Noordwijkerhout

NOORDWIJKERHOUT 2018-09-06  De brandweer werd vanmorgen om 04:35 opgeroepen voor een voertuigbrand aan de Duinsloot in Noordwijkerhout. Het bleek t..

Stanklucht Mozartlaan Voorhout

VOORHOUT 2018-09-05  Hulpdiensten werden woensdag aan het einde van de middag naar de Mozartlaan gestuurd voor een benzineluc..

Buitenbrand Boerenburgerweg Noordwijk

NOORDWIJK 2018-09-05  Brandweer van Noordwijk werd vanmorgen om 03:47 opgeroepen voor een buitenbrand aan de Boerenburgerweg in Noordwijk. Het ging..

Ongeval Tramstraat Katwijk

KATWIJK  2018-09-04 Vanmiddag heeft er een ongeval plaats gevonden op de Tramstraat in Katwijk. Hierbij is een 79-jarige vrouw uit Katwijk aan haar..

Hennepkwekerij opgerold Hoofdstraat Noordwijk

NOORDWIJK  2018-09-04  Vanmorgen heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt in een winkel aan de Hoofdstraat in Noordwijk. Er stonden zo drie..