Reddingsbrigade

*/ ?>
Terug naar vorige pagina

Koninklijke onderscheiding voor Jan van Went als vrijwilliger van de Noordwijkse Reddingsbrigade.

16 Sept 2016 om 15:00

Persbericht

Koninklijke onderscheiding voor Jan van Went als vrijwilliger van de Noordwijkse Reddingsbrigade

16 september 2016


Vandaag heeft Jan van Went een Koninklijke onderscheiding als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau ontvangen. De Koninklijke onderscheiding werd uitgereikt door Burgemeester Jan Rijpstra tijdens de slotfase van het WK Lifesaving. Jan van Went ontvangt deze eervolle onderscheiding als erkenning en dank voor zijn enorme inzet als vrijwilliger voor Reddingsbrigade Nederland en in het bijzonder voor de Noordwijkse Reddingsbrigade.

Jan van Went heeft een lange staat van dienst binnen de Noordwijkse Reddingsbrigade waar hij sinds 1956 actief bij betrokken is. Hij heeft zich in het verleden ingezet voor het actief onderhoud van de voertuigen, buitenboard motoren en boten. Daarnaast is hij ook Postcommandant geweest en 20 jaar lid van de Technische Commissie. Van de Technische Commissie is hij ook een periode voorzitter geweest.
 
Momenteel is hij bestuurslid met de portefeuille “Hulpverlening”. In deze functie is hij bestuurlijk verantwoordelijk voor de Strandbewaking, Alarmorganisatie, Beveiligingen en behartigt de zaken binnen de Veilgheidsregio HM (RVR).
 
Overige functies:

  • Strandwachter sinds 1962
  • Chauffeur op de Land Rover sinds 1966
  • Alarmploeglid zolang de NRB beschikking heeft over een NRV vlet
  • Opleider Varend Redden sinds eind jaren ‘70

Tekst: Reddingsbrigade Nederland


Datum 16-09-2016
Tijd 15:00
Melding Overige
Adres Boulevard
Plaats Noordwijk

Nog meer nieuws

Voertuigbrand Duinsloot Noordwijkerhout

NOORDWIJKERHOUT 2018-09-06  De brandweer werd vanmorgen om 04:35 opgeroepen voor een voertuigbrand aan de Duinsloot in Noordwijkerhout. Het bleek t..

Stanklucht Mozartlaan Voorhout

VOORHOUT 2018-09-05  Hulpdiensten werden woensdag aan het einde van de middag naar de Mozartlaan gestuurd voor een benzineluc..

Buitenbrand Boerenburgerweg Noordwijk

NOORDWIJK 2018-09-05  Brandweer van Noordwijk werd vanmorgen om 03:47 opgeroepen voor een buitenbrand aan de Boerenburgerweg in Noordwijk. Het ging..

Ongeval Tramstraat Katwijk

KATWIJK  2018-09-04 Vanmiddag heeft er een ongeval plaats gevonden op de Tramstraat in Katwijk. Hierbij is een 79-jarige vrouw uit Katwijk aan haar..

Hennepkwekerij opgerold Hoofdstraat Noordwijk

NOORDWIJK  2018-09-04  Vanmorgen heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt in een winkel aan de Hoofdstraat in Noordwijk. Er stonden zo drie..