KNRM

*/ ?>
Terug naar vorige pagina

De reddingboot Edith Grondel is gedoopt!

27 Aug 2016 om 09:00

KATWIJK- 2016-08-27 Met een helder Mazzeltof (goed geluk) wenste doopster Wiesje de Boer reddingboot Edith Grondel een behouden vaart als reddingboot van KNRM Reddingstation Katwijk.

 

Tekst: KNRM Katwijk  Vlootvernieuwing voor Katwijkse redders
Naam Edith Grondel leeft voort op nieuwe reddingboot
KNRM Katwijk heeft de beschikking gekregen over een nieuwe reddingboot. De boot kreeg tijdens de doop op 27 augustus de naam Edith Grondel en is de 18e Valentijn die de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) in dienst neemt.

De reddingboot kon gebouwd worden uit de nalatenschap van de heer Harold Grondel uit Bussum. Hij overleed in 2014 op 94-jarige leeftijd. Als jongeling maakte de heer Grondel vele zeereizen en met een vader die ook al enthousiast donateur was, werd de KNRM uiteindelijk een van de goede doelen die in het testament werd opgenomen. Voorwaarde was wel dat het bedrag werd besteed aan materieel.
Dit resulteerde vandaag in de reddingboot Edith Grondel voor KNRM Katwijk. Deze naam werd door de familie aangedragen. Zij was de zus van de schenker en overleed in 1944 op 27-jarige leeftijd. Op het huis van de familie prijkte ook de naam ‘Edith’ als eerbetoon aan de veel te vroeg gestorven dochter en zuster.

De doop werd verricht door mevrouw Wiesje de Boer. Zij is verre familie van de schenker: de grootvader van haar moederszijde, was een broer van de moeder van Harold Grondel. Zij bezocht haar ‘oom’ veelvuldig en roemde zijn verhalen en anekdotes.

 

 

 


Datum 27-08-2016
Tijd 09:00
Melding Overige
Adres Noordduinseweg
Plaats Katwijk

Nog meer nieuws

Voertuigbrand Duinsloot Noordwijkerhout

NOORDWIJKERHOUT 2018-09-06  De brandweer werd vanmorgen om 04:35 opgeroepen voor een voertuigbrand aan de Duinsloot in Noordwijkerhout. Het bleek t..

Stanklucht Mozartlaan Voorhout

VOORHOUT 2018-09-05  Hulpdiensten werden woensdag aan het einde van de middag naar de Mozartlaan gestuurd voor een benzineluc..

Buitenbrand Boerenburgerweg Noordwijk

NOORDWIJK 2018-09-05  Brandweer van Noordwijk werd vanmorgen om 03:47 opgeroepen voor een buitenbrand aan de Boerenburgerweg in Noordwijk. Het ging..

Ongeval Tramstraat Katwijk

KATWIJK  2018-09-04 Vanmiddag heeft er een ongeval plaats gevonden op de Tramstraat in Katwijk. Hierbij is een 79-jarige vrouw uit Katwijk aan haar..

Hennepkwekerij opgerold Hoofdstraat Noordwijk

NOORDWIJK  2018-09-04  Vanmorgen heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt in een winkel aan de Hoofdstraat in Noordwijk. Er stonden zo drie..