KNRM

*/ ?>
Terug naar vorige pagina

Doop nieuwe reddingboot station Katwijk

23 Aug 2016 om 13:00

KATWIJK 2016-08-23  De Koninklijke Nederlands Redding Maatschappij (KNRM) krijgt de beschikking over een nieuwe reddingboot bestemd voor het reddingstation Katwijk aan zee. De boot is van het type Valentijn en wordt volgende week zaterdag 27 augustus 2016 gedoopt. De boot is bekostigd uit een nalatenschap.

De schenker had in zijn testament opgenomen dat de KNRM het erfdeel moest gebruiken voor de aanschaf van materieel. Op verzoek van de familie wordt de naam van de nieuwe reddingboot pas bekend gemaakt tijdens de doopplechtigheid op zaterdag 27 augustus.

Achtergrondinformatie reddingboottype Valentijn De Valentijn is gebouwd door Habbeké Shipyards uit Volendam. De reddingboot weegt 10 ton, is 4 bij 10 meter, vaart maximaal 34 knopen, heeft een bemanning van 4 personen en heeft een geredden capaciteit van 50 personen. De aandrijving bestaat uit twee 430 pk motoren die de waterjets aansturen. De oude reddingboot van Katwijk, De Redder, krijgt een plek in de reservevloot van de KNRM. Reserveboten worden ingezet als de operationele reddingboten in onderhoud zijn.

Achtergrondinformatie reddingstation Katwijk Het KNRM reddingstation Katwijk is opgericht in 1825. De vrijwillige bemanningsleden zijn bijna allemaal inwoner van het oude vissersdorp aan de Noordzeekust. Jaarlijks wordt het reddingstation zo’n 30 keer ingezet. De bemanning van het reddingstation bestaat uit een hechte groep vrijwilligers die bestaan uit de bemanning, walploeg en Plaatselijke Commissie.

De afgelopen weken zijn de vrijwilligers druk bezig geweest met de voorbereidingen van de doopplechtigheid. Zo is de bootwagen (waar de boot in ligt en vervoerd kan worden) geschuurd en opnieuw in de lak gelegd en datzelfde geldt ook voor de boei die voor het reddingstation staat opgesteld. Ook is door de vrijwilligers een prachtig programmaboekje in elkaar gezet met oude foto’s van acties en oefeningen.

Dat de doop van de nieuwe reddingboot de bemanning flink bezig houd, blijkt wel uit het feit dat de bemanning al wekenlang aan het speculeren is over de naam van de nieuwe reddingboot. Zij zullen echter nog heel even geduld moeten hebben tot de plechtigheid, want dan pas weten ze echt wat de naam van de nieuwe reddingboot wordt!

Foto: Habbeké Shipyard


Datum 23-08-2016
Tijd 13:00
Melding Overige
Adres Noordduinseweg
Plaats Katwijk

Nog meer nieuws

Voertuigbrand Duinsloot Noordwijkerhout

NOORDWIJKERHOUT 2018-09-06  De brandweer werd vanmorgen om 04:35 opgeroepen voor een voertuigbrand aan de Duinsloot in Noordwijkerhout. Het bleek t..

Stanklucht Mozartlaan Voorhout

VOORHOUT 2018-09-05  Hulpdiensten werden woensdag aan het einde van de middag naar de Mozartlaan gestuurd voor een benzineluc..

Buitenbrand Boerenburgerweg Noordwijk

NOORDWIJK 2018-09-05  Brandweer van Noordwijk werd vanmorgen om 03:47 opgeroepen voor een buitenbrand aan de Boerenburgerweg in Noordwijk. Het ging..

Ongeval Tramstraat Katwijk

KATWIJK  2018-09-04 Vanmiddag heeft er een ongeval plaats gevonden op de Tramstraat in Katwijk. Hierbij is een 79-jarige vrouw uit Katwijk aan haar..

Hennepkwekerij opgerold Hoofdstraat Noordwijk

NOORDWIJK  2018-09-04  Vanmorgen heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt in een winkel aan de Hoofdstraat in Noordwijk. Er stonden zo drie..