KNRM

*/ ?>
Terug naar vorige pagina

KNRM Katwijk redt surfer met materiaalpech uit zee

2 Juli 2016 om 16:35

KATWIJK 2016-07-02 KNRM Katwijk redt surfer met materiaalpech uit zee
Afgelopen zaterdagmiddag 2 juli heeft een reddingboot van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij afgekort KNRM, gezocht naar vermiste surfer in zee. De reddingboot 'De Redder' van KNRM station Katwijk was op dat moment op zee voor een evenement voor Noordwijk toen de bemanning gealarmeerd werd voor de vermiste surfer tussen Katwijk en Noordwijk. Op het moment van de alarmering was vrij weinig bekend over de surfer, waarna de bemanning besloot om zoekslagen te maken in het opgegeven gebied.

Na diverse zoekslagen samen met de Katwijkse Reddingsbrigade werd door de bemanning een surfer gelokaliseerd die duidelijk in de problemen was. De bemanning heeft de surfer direct aanboord van de reddingboot genomen samen met het materiaal wat hij bij zich had. De surfer verklaarde dat zijn mast van zijn surfplank was gebroken, waarna hij geen kant meer op kon. Omdat de surfer geen noodsignalen bij zich droeg, kon hij geen alarm slaan. De surfer dreef uiteindelijk al een uur in het water, voordat hij pas werd gevonden door de reddingboot bemanning. De surfer vertelde aan de bemanning dat hij dol blij was dat hij de reddingboot zag verschijnen en dat hij gevonden werd. De surfer is uiteindelijk op strand met het kust hulpverleningsvoertuig naar de surfvereniging terug gebracht.

Ook deze actie laat het belang van het bij zich dragen van noodsignalen weer zien! Het is voor iedere surfer van belang dat zij in geval van nood alarm kunnen slaan door bijvoorbeeld een handstakel. Mensen die vanaf het strand dit zien kunnen hierdoor de hulpdiensten waarschuwen, waarna de surfer tijdig gered kan worden. De geredde surfer heeft aangegeven dat hij zeker een noodsignaal gaat aanschaffen.

foto's Arie van Dijk


Datum 02-07-2016
Tijd 16:35
Melding Kitesurfer in problemen
Adres Boulevard
Plaats Katwijk

Nog meer nieuws

Voertuigbrand Duinsloot Noordwijkerhout

NOORDWIJKERHOUT 2018-09-06  De brandweer werd vanmorgen om 04:35 opgeroepen voor een voertuigbrand aan de Duinsloot in Noordwijkerhout. Het bleek t..

Stanklucht Mozartlaan Voorhout

VOORHOUT 2018-09-05  Hulpdiensten werden woensdag aan het einde van de middag naar de Mozartlaan gestuurd voor een benzineluc..

Buitenbrand Boerenburgerweg Noordwijk

NOORDWIJK 2018-09-05  Brandweer van Noordwijk werd vanmorgen om 03:47 opgeroepen voor een buitenbrand aan de Boerenburgerweg in Noordwijk. Het ging..

Ongeval Tramstraat Katwijk

KATWIJK  2018-09-04 Vanmiddag heeft er een ongeval plaats gevonden op de Tramstraat in Katwijk. Hierbij is een 79-jarige vrouw uit Katwijk aan haar..

Hennepkwekerij opgerold Hoofdstraat Noordwijk

NOORDWIJK  2018-09-04  Vanmorgen heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt in een winkel aan de Hoofdstraat in Noordwijk. Er stonden zo drie..