KNRM

*/ ?>
Terug naar vorige pagina

Bouw nieuwe Reddingboot station Katwijk deel 2

3 Juli 2016 om 12:30

KATWIJK 2017-07-03

Het is alweer enige tijd geleden dat wij u berichten over de bouw van de nieuwe reddingboot. De bouw van de reddingboot is de afgelopen maanden zeer snel gegaan.

De buitenkant van de reddingboot is bijna zo goed als af, waarna men op de werf van Habbeké verder gaat met de inbouw van de reddingboot.

Afgelopen vrijdag is er weer een projectgroep afgereisd naar Volendam om weer het e.e.a. te bespreken met de betrokkenen van de bouw. Daarnaast heeft men uitvoerig de nieuwe boot bekeken.

Maandagavond heeft de bemanning informatie gekregen over het nieuwe intercomsysteem van de nieuwe boot. Het intercomsysteem zal draadloos worden, waardoor de bemanning dus vrij kan lopen maar wel kan meeluisteren en kan communiceren met de overige bemanningsleden.

De naam van de boot zal voor iedereen, inclusief alle bemanningsleden geheim blijven totdat de schenker de boot zal dopen op het station.

De kantelproef waarbij de zelfrichtigende reddingboot wordt getest op het terug draaien onder water en de doop van de boot zullen naar verwachting plaats vinden in de maand augustus. Wij hopen hierover binnenkort meer te kunnen berichten, dus hou onze sociale media kanalen in de gaten!

Tekst en foto's KNRM Katwijk.


Datum 03-07-2016
Tijd 12:30
Melding Overige
Adres Noordduinseweg
Plaats Katwijk

Nog meer nieuws

Voertuigbrand Duinsloot Noordwijkerhout

NOORDWIJKERHOUT 2018-09-06  De brandweer werd vanmorgen om 04:35 opgeroepen voor een voertuigbrand aan de Duinsloot in Noordwijkerhout. Het bleek t..

Stanklucht Mozartlaan Voorhout

VOORHOUT 2018-09-05  Hulpdiensten werden woensdag aan het einde van de middag naar de Mozartlaan gestuurd voor een benzineluc..

Buitenbrand Boerenburgerweg Noordwijk

NOORDWIJK 2018-09-05  Brandweer van Noordwijk werd vanmorgen om 03:47 opgeroepen voor een buitenbrand aan de Boerenburgerweg in Noordwijk. Het ging..

Ongeval Tramstraat Katwijk

KATWIJK  2018-09-04 Vanmiddag heeft er een ongeval plaats gevonden op de Tramstraat in Katwijk. Hierbij is een 79-jarige vrouw uit Katwijk aan haar..

Hennepkwekerij opgerold Hoofdstraat Noordwijk

NOORDWIJK  2018-09-04  Vanmorgen heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt in een winkel aan de Hoofdstraat in Noordwijk. Er stonden zo drie..