KNRM

*/ ?>
Terug naar vorige pagina

Grote zoekactie naar vermiste vrouw in Wassenaar

17 Jan 2016 om 17:35

KARWIJK/WASSENAAR/SCHEVENINGEN 2016-01-17 Grote zoekactie op zee en duingebied naar vermiste vrouw.
Op zondag 17 januari, omstreeks 18.35 uur, alarmeerde het Kustwachtcentrum in Den
Helder de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij voor een vermiste vrouw ter
hoogte van Wassenaarseslag.
Eerder die dag was de politie al op zoek naar de vrouw, afkomstig uit Voorschoten. Hiertoe werd ook burgernet ingezet om de vrouw te vinden. Dit bleef lange tijd zonder resultaat en de burgernet actie werd uiteindelijk beëindigd.
De politie bleef echter actief bezig met de vermissing en uiteindelijk werd de telefoon van de vrouw gepeild nabij de Wassenaarseslag. Direct werden de reddingboten van de KNRM uit Katwijk en Scheveningen, evenals beide Kust-Hulpverleningsvoertuigen, gealarmeerd.
Drie reddingboten zochten, aan de hand van het getij, stroming en windrichting, een groot zoekgebied af. Op het strand werd de waterlijn afgezocht door de Kust-Hulpverleningsvoertuigen.
Strandvoertuigen van de politie zochten met zoeklichten de toppen van het duingebied af en in het duin werd er gezocht door vrijwilligers van de KNRM. Daarnaast werd rond acht uur ondersteuning gegeven door een politiehelikopter.
Rond half negen troffen agenten in een strandvoertuig de vermiste vrouw aan in een duintop. De vrouw is vervolgens in een speciale onderkoelingbrancard opgevangen in het Kust- Hulpverleningsvoertuig. Een ambulance heeft de vrouw naar een ziekenhuis vervoerd.
Bij deze zoekactie werden ruim 60 hulpverleners ingezet en gelukkig met een positief
eindresultaat.

foto's Katwijk Actueel tekst KNRM


Datum 17-01-2016
Tijd 17:35
Melding Zoekactie op zee
Adres Strand
Plaats Wassenaar

Nog meer nieuws

Voertuigbrand Duinsloot Noordwijkerhout

NOORDWIJKERHOUT 2018-09-06  De brandweer werd vanmorgen om 04:35 opgeroepen voor een voertuigbrand aan de Duinsloot in Noordwijkerhout. Het bleek t..

Stanklucht Mozartlaan Voorhout

VOORHOUT 2018-09-05  Hulpdiensten werden woensdag aan het einde van de middag naar de Mozartlaan gestuurd voor een benzineluc..

Buitenbrand Boerenburgerweg Noordwijk

NOORDWIJK 2018-09-05  Brandweer van Noordwijk werd vanmorgen om 03:47 opgeroepen voor een buitenbrand aan de Boerenburgerweg in Noordwijk. Het ging..

Ongeval Tramstraat Katwijk

KATWIJK  2018-09-04 Vanmiddag heeft er een ongeval plaats gevonden op de Tramstraat in Katwijk. Hierbij is een 79-jarige vrouw uit Katwijk aan haar..

Hennepkwekerij opgerold Hoofdstraat Noordwijk

NOORDWIJK  2018-09-04  Vanmorgen heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt in een winkel aan de Hoofdstraat in Noordwijk. Er stonden zo drie..