Reddingsbrigade

*/ ?>
Terug naar vorige pagina

NORTHGO COLLEGE DUIKT DE ZEE IN VOOR ‘SAVE THE CHILDREN’ opbrengst 7000 euro

20 Dec 2015 om 09:11

NOORDWIJK 2015-12-18 Op vrijdag 18 december verzamelden leerlingen, personeelsleden en belangstellenden zich om 11:00 uur op het strand, op de locatie waar ‘s zomers de zwoele klanken klinken bij strandpaviljoen Witsand.

In twee legertenten konden de dappere duikers zich omkleden voor een koele duik. Vanaf 11:00 uur starten het muzikale programma. Om 11:45 uur is er een spectaculaire warming up. Er waren enkele kraampjes met warme chocomel en zelfgebakken koekjes. Om 12:00 uur doken leerlingen en personeel de zee in.

 

 

Met de kerstduik luiden de leerlingen niet alleen sportief de kerstvakantie in, maar door middel van sponsors hebben zij ook geld opgehaald. Op het Northgo College staan volgens een goede traditie de laatste weken van het jaar in het teken van het goede doel. De leerlingen zijn al een paar weken enthousiast bezig sponsors te werven. Natuurlijk willen we dit jaar nog meer geld ophalen dan het vorige jaar!

 

Save the children

Het doel dat de school dit jaar steunt is Save the Children. Save the Children richt zich op het redden van levens en het redden van de dromen en de toekomst van kinderen. Medische zorg, goede voeding en voorlichting redden levens. Leren lezen en schrijven, maar ook leren over kinderrechten, beroepsmogelijkheden, vrede en veiligheid bieden kansen voor een betere toekomst. En daar willen de leerlingen van het Northgo College graag hun steentje aan bijdragen! Er werd door de leerlingen en onderwijzers €7000,- opgehaald een fantastische opbrengst voor een mooi doel.

 

 

Lifesaving

Tijdens de kerstduik worden de deelnemers heel goed in de gaten gehouden door de Noordwijkse Reddingsbrigade. Afgeleid van het werk waar de reddingsbrigade voor staat, is de Lifesaving Sport. Van 2 t/m 18 september 2016 zijn de wereldkampioenschappen van deze spectaculaire sport in Eindhoven (Pool Events) en in Noordwijk (Ocean Events).


Lees meer: BlikOp Noordwijk - NORTHGO COLLEGE DUIKT DE ZEE IN VOOR ‘SAVE THE CHILDREN’ opbrengst 7000 euro
Bron: BlikOp


Datum 20-12-2015
Tijd 09:11
Melding Inzet Reddingsbrigade
Adres strand
Plaats Noordwijk

Nog meer nieuws

Voertuigbrand Duinsloot Noordwijkerhout

NOORDWIJKERHOUT 2018-09-06  De brandweer werd vanmorgen om 04:35 opgeroepen voor een voertuigbrand aan de Duinsloot in Noordwijkerhout. Het bleek t..

Stanklucht Mozartlaan Voorhout

VOORHOUT 2018-09-05  Hulpdiensten werden woensdag aan het einde van de middag naar de Mozartlaan gestuurd voor een benzineluc..

Buitenbrand Boerenburgerweg Noordwijk

NOORDWIJK 2018-09-05  Brandweer van Noordwijk werd vanmorgen om 03:47 opgeroepen voor een buitenbrand aan de Boerenburgerweg in Noordwijk. Het ging..

Ongeval Tramstraat Katwijk

KATWIJK  2018-09-04 Vanmiddag heeft er een ongeval plaats gevonden op de Tramstraat in Katwijk. Hierbij is een 79-jarige vrouw uit Katwijk aan haar..

Hennepkwekerij opgerold Hoofdstraat Noordwijk

NOORDWIJK  2018-09-04  Vanmorgen heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt in een winkel aan de Hoofdstraat in Noordwijk. Er stonden zo drie..