KNRM

*/ ?>
Terug naar vorige pagina

West Coast Challenge 2015

12 Dec 2015 om 07:00

NOORDWIJK 2015-12-12 Op zaterdag 12 december 2015 gaat alweer voor de 7e KNRM West Coast Challenge van start, een uniek duursportevenement langs de kust van Nederland. Twee personen met één fiets lopen en fietsen afwisselend om fondsen te werven voor de KNRM.

De West Coast Challenge is een eendaagse run bike run. Een team van twee mensen krijgt de uitdaging gezamenlijk met één fiets de afstand van Hoek van Holland naar Den Helder op eigen kracht af te leggen. De totale afstand bedraagt 130 kilometer, de route loopt vrijwel volledig over het strand. Door het project 'Kust op Kracht' veranderde bijna 6 kilometer lange Hondsbossche Zeewering afgelopen jaar van een dijk met strekdammen in duinen en strand. Dat komt er dit jaar ook nog even bij voor de 130 deelnemers, waarvan er een aantal uit het buitenland komen.

Fondsenwervend evenement
Naast de sportieve uitdaging staat de West Coast Challenge in het kader van de fondsenwerving voor de KNRM. Dat gebeurt door een deel van de inschrijfgelden beschikbaar te stellen en daarnaast worden de deelnemende teams gestimuleerd om aanvullende sponsorgelden bij te dragen via knrm.geef.nl

12 uur rennen en fietsen
Om deelname aan de West Coast Challenge ook voor iets minder doorgewinterde atleten mogelijk te maken wordt ook de mogelijkheid geboden om deel te nemen aan de halve afstand, waarbij de tweede helft van het parcours van de hele Challenge wordt afgelegd. Andere mogelijkheid is om een estafette te doen met twee koppels, die gezamenlijk de Hele Challenge afleggen. Dit jaar doen er voor het eerst meer koppels mee met de hele dan met de halve WCC. De hele WCC duurt ongeveer 12 uur en de halve 5.5 uur. Dat betekent dat er binnen een tijdsperiode van ongeveer anderhalf uur 80% van de deelnemers over de finish komt.

Overvaren
Tussen IJmuiden en Wijk aan Zee worden de deelnemers aan de hele Challenge en de estafette door reddingboten van de KNRM overgezet. De ondersteuning tijdens de route wordt eveneens verzorgd door de KNRM.

Tekst KNRM:


Datum 12-12-2015
Tijd 07:00
Melding Overige
Adres Boulevard
Plaats Hoek van Holland/ Den Helder

Nog meer nieuws

Voertuigbrand Duinsloot Noordwijkerhout

NOORDWIJKERHOUT 2018-09-06  De brandweer werd vanmorgen om 04:35 opgeroepen voor een voertuigbrand aan de Duinsloot in Noordwijkerhout. Het bleek t..

Stanklucht Mozartlaan Voorhout

VOORHOUT 2018-09-05  Hulpdiensten werden woensdag aan het einde van de middag naar de Mozartlaan gestuurd voor een benzineluc..

Buitenbrand Boerenburgerweg Noordwijk

NOORDWIJK 2018-09-05  Brandweer van Noordwijk werd vanmorgen om 03:47 opgeroepen voor een buitenbrand aan de Boerenburgerweg in Noordwijk. Het ging..

Ongeval Tramstraat Katwijk

KATWIJK  2018-09-04 Vanmiddag heeft er een ongeval plaats gevonden op de Tramstraat in Katwijk. Hierbij is een 79-jarige vrouw uit Katwijk aan haar..

Hennepkwekerij opgerold Hoofdstraat Noordwijk

NOORDWIJK  2018-09-04  Vanmorgen heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt in een winkel aan de Hoofdstraat in Noordwijk. Er stonden zo drie..