Reddingsbrigade

*/ ?>
Terug naar vorige pagina

Europees Kampioenschap IRB 2015

28 Aug 2015 om 17:20

NOORDWIJK 2015-08-28    Zaterdag 29 augustus organiseert Reddingsbrigade Nederland op het strand van Noordwijk een uniek sportevenement ‘met een serieuze ondertoon’: het Europees Kampioenschap IRB 2015. IRB staat voor Inflatable Rescue Boat (opblaasbare reddingsboot).

Dit zijn kleine, maar snelle gemotoriseerde reddingsboten die over de hele wereld gebruikt worden door reddingsbrigades. Ze  worden ingezet om razendsnel mensen uit zee te redden. Daarbij zijn behalve snelheid ook techniek en teamwork erg belangrijk. De beste reddingsteams van Europa strijden zaterdag in een spectaculaire wedstrijdvorm van dit reddingswerk om het officiële Europees Kampioenschap.

De IRB races zijn een van de meest spectaculaire onderdelen van de Lifesaving Sport, een sportvorm van het reddingswerk, dat ook erkend is als topsport door onder meer NOC*NSF en het IOC. In 2016 organiseert Reddingsbrigade Nederland voor het eerst in de geschiedenis het Wereldkampioenschap Lifesaving Sport in Nederland en dit EK is daarvoor tevens een test event. Er doet voor het eerst ook een Nederlands team op dit internationale niveau mee. IRB races zijn snel, spannend en zeer uitdagend. Het Europees Kampioenschap bestaat uit vier verschillende onderdelen: Tube Rescue, Mass Rescue, Single Rescue en Team Rescue. Bij al deze onderdelen staat centraal dat lifeguards zo snel mogelijk een drenkeling uit zee moeten redden met behulp van een IRB. Dat levert spectaculaire beelden op.  

Het EK IRB valt samen met het Open Nederlands Kampioenschap Ocean Events dat op 29 en 30 augustus 2015 eveneens plaatsvindt op het strand van Noordwijk. Tijdens dit NK strijden de lifeguards van de Reddingsbrigade om de nationale titel op typische Lifesaving wedstrijdonderdelen als  Beach Flags, Run-Swim-Run, Board Rescue Race en Ocean Woman.

Lees meer: BlikOp Noordwijk - Europees Kampioenschap IRB 2015
Bron: BlikOp


Datum 28-08-2015
Tijd 17:20
Melding Overige
Adres strand
Plaats Noordwijk

Nog meer nieuws

Voertuigbrand Duinsloot Noordwijkerhout

NOORDWIJKERHOUT 2018-09-06  De brandweer werd vanmorgen om 04:35 opgeroepen voor een voertuigbrand aan de Duinsloot in Noordwijkerhout. Het bleek t..

Stanklucht Mozartlaan Voorhout

VOORHOUT 2018-09-05  Hulpdiensten werden woensdag aan het einde van de middag naar de Mozartlaan gestuurd voor een benzineluc..

Buitenbrand Boerenburgerweg Noordwijk

NOORDWIJK 2018-09-05  Brandweer van Noordwijk werd vanmorgen om 03:47 opgeroepen voor een buitenbrand aan de Boerenburgerweg in Noordwijk. Het ging..

Ongeval Tramstraat Katwijk

KATWIJK  2018-09-04 Vanmiddag heeft er een ongeval plaats gevonden op de Tramstraat in Katwijk. Hierbij is een 79-jarige vrouw uit Katwijk aan haar..

Hennepkwekerij opgerold Hoofdstraat Noordwijk

NOORDWIJK  2018-09-04  Vanmorgen heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt in een winkel aan de Hoofdstraat in Noordwijk. Er stonden zo drie..