KNRM

*/ ?>
Terug naar vorige pagina

Noodsignaal zorgt voor inzet hulpdiensten

15 Aug 2015 om 23:35

KATWIJK 2015-08-16 Zaterdag op zondagnacht zijn de KNRM, Reddingsbrigade en een Sar helikopter druk aan het zoeken geweest vanwege een rode lichtkogel die gezien is vanaf de camping Noordduinen.

Twee vakantiegangers stonden bij het zwembad op de camping en zagen de rode lichtkogel ongeveer 15 seconden lang in de lucht hangen. Toen de gasten vervolgens op het strand gingen kijken dachten zij ver op zee een wit lampje te zien knipperen wat leek op een SOS signaal.

Hierop hebben de gast besloten om de politie te bellen die op hun beurt KNRM station Katwijk en de Reddingsbrigade Katwijk alarmeerde. Vrij snel na alarm werd de reddingboot ‘De Redder’ gelanceerd vanaf het strand. De bemanning van het kust hulpverlenings voertuig zag in de duinen een kampvuur die zij direct hebben uitgemaakt.

Op strand werden de melders aangesproken en werd de informatie die zij hadden gevraagd. Omdat zij duidelijk de lichtkogel hadden gezien en aangaven dat zij die op strand hadden gezien werd door het Kustwachtcentrum KNRM station Noordwijk gealarmeerd. Ook een Sar helikopter van de NHV, die gevestigd is in de Pistoolhaven van Rotterdam werd gealarmeerd.

De reddingboten “De Redder’ (station Katwijk) en ‘Paul Johannes’ (station Noordwijk) zochten samen de zee af en in de branding werd gezocht door een boot van de Reddingsbrigade. Op het strand tussen Katwijk en Noordwijk werd gezocht door de voertuigen van de KNRM en Reddingsbrigade. Tevens werd bij twee surfverenigingen nagevraagd of zij nog iets hadden gezien, maar dit bleek niet het geval.

Rond drie uur kwam de Sar heli boven het gebied vliegen en werd door de helikopter bemanning met een warmtebeeldcamera gezocht tussen Wassenaarseslag en Noordwijk. Ook door deze eenheid werd niks in zee aangetroffen. Hierop is door het Kustwachtcentrum besloten om rond vier uur de zoekactie te beëindigen.

Tijdens de zoekactie werd later door de melders aangegeven dat zij de rode lichtkogel niet op het strand hadden gezien, maar vanuit het zwembad op de camping. Rond het tijdstip van de melding werd een rode lichtkogel waargenomen rond de binnen watering met vuurwerk. Vermoedelijk hebben de melders dit aangezien als noodsignaal en dachten zij dat ze richting zee keken. Foto's en tekst Katwijk Actueel


Datum 15-08-2015
Tijd 23:35
Melding Zoekactie op zee
Adres Boulevard
Plaats Katwijk

Nog meer nieuws

Voertuigbrand Duinsloot Noordwijkerhout

NOORDWIJKERHOUT 2018-09-06  De brandweer werd vanmorgen om 04:35 opgeroepen voor een voertuigbrand aan de Duinsloot in Noordwijkerhout. Het bleek t..

Stanklucht Mozartlaan Voorhout

VOORHOUT 2018-09-05  Hulpdiensten werden woensdag aan het einde van de middag naar de Mozartlaan gestuurd voor een benzineluc..

Buitenbrand Boerenburgerweg Noordwijk

NOORDWIJK 2018-09-05  Brandweer van Noordwijk werd vanmorgen om 03:47 opgeroepen voor een buitenbrand aan de Boerenburgerweg in Noordwijk. Het ging..

Ongeval Tramstraat Katwijk

KATWIJK  2018-09-04 Vanmiddag heeft er een ongeval plaats gevonden op de Tramstraat in Katwijk. Hierbij is een 79-jarige vrouw uit Katwijk aan haar..

Hennepkwekerij opgerold Hoofdstraat Noordwijk

NOORDWIJK  2018-09-04  Vanmorgen heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt in een winkel aan de Hoofdstraat in Noordwijk. Er stonden zo drie..