Reddingsbrigade

*/ ?>
Terug naar vorige pagina

Reddingsbrigade Katwijk en Noordwijk bij oefening Springtij op het strand

11 April 2015 om 08:00

Vanmorgen waren de Reddingsbrigade Noordwijk en Katwijk aanwezig bij de Oefening Springtij op het strand van Noordwijk. Diverse hulpdiensten zoals, politie ambulance KNRM Reddingsbrigade en GOA's deden mee aan de oefening.

 

Zaterdagmorgen werd rond tien uur verschillende hulpdiensten gealarmeerd voor de oefening Springtij op het strand tussen Katwijk en Noordwijk.

In een alarmering werd vanuit de alarmcentrale in de YP, Den Haag de KNRM van Noordwijk en Katwijk, de reddingsbrigade van Noordwijk en Katwijk, de strandpolitie van Noordwijk en Katwijk, drie ambulances en een officier van dienst van de ambulance gealarmeerd.

Het scenario van de oefening betrof een diefstal van een boot van de eigenaar Hans van Weeghel bij surfclub Airtime. Twee vrouwen probeerde de boot te stelen, waarbij een van de vrouwen door een van de eigenaren met een honkbalknuppel geslagen werd. De andere dievegge heeft vervolgens de vrouw van de eigenaar met een mes in haar arm gestoken en zijn vervolgens met de boot  op zee ontsnapt.

De vrouw die geslagen was met de honkbal knuppel bestuurde de boot, maar verloor halverwege haar bewustzijn waardoor de boot het strand op voer. Hierbij werd een visser geraakt en sloeg een paard met ruiter op hol. De ruiter kwam hierdoor hard ten val op het strand.

De verschillende disciplines moesten met spoed ter plaatse komen en wisten niet wat voor chaos zij op de ongevallen locatie aan zouden treffen. Hierbij was het doel om de slachtoffers te helpen en zo snel mogelijk de situatie door te geven aan de meldkamer.

Toen de hulpverlening eenmaal opgang gekomen was, kregen de hulpverleners nog de woede van de boze eigenaren over zich heen. Hierbij werd een agent met de honkbalknuppel bedreigd en moest noodgedwongen zijn pepperspray pakken, uiteindelijk kon hij de verdachte aanhouden en in de handboeien slaan. Ook de tweede eigenaar werd uiteindelijk aangehouden, omdat deze de hulpverleners behoorlijk in de weg liep.

Na ruim drie kwartier waren alle slachtoffers vervoerd naar de ambulances en was de oefening voor alle disciplines ten einde.

Op wat kleine puntjes na, werd de oefening door alle hulpverleners als succesvol omschreven. Tekst Katwijk Actueel


Datum 11-04-2015
Tijd 08:00
Melding Oefening
Adres Boulevard
Plaats Noordwijk

Nog meer nieuws

Voertuigbrand Duinsloot Noordwijkerhout

NOORDWIJKERHOUT 2018-09-06  De brandweer werd vanmorgen om 04:35 opgeroepen voor een voertuigbrand aan de Duinsloot in Noordwijkerhout. Het bleek t..

Stanklucht Mozartlaan Voorhout

VOORHOUT 2018-09-05  Hulpdiensten werden woensdag aan het einde van de middag naar de Mozartlaan gestuurd voor een benzineluc..

Buitenbrand Boerenburgerweg Noordwijk

NOORDWIJK 2018-09-05  Brandweer van Noordwijk werd vanmorgen om 03:47 opgeroepen voor een buitenbrand aan de Boerenburgerweg in Noordwijk. Het ging..

Ongeval Tramstraat Katwijk

KATWIJK  2018-09-04 Vanmiddag heeft er een ongeval plaats gevonden op de Tramstraat in Katwijk. Hierbij is een 79-jarige vrouw uit Katwijk aan haar..

Hennepkwekerij opgerold Hoofdstraat Noordwijk

NOORDWIJK  2018-09-04  Vanmorgen heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt in een winkel aan de Hoofdstraat in Noordwijk. Er stonden zo drie..