Terug naar vorige pagina

KNRM Katwijk 24 keer in actie 2013

19 Jan 2014 om 17:00

De vrijwilligers van het reddingstation Katwijk aan Zee kwamen in 2013 vierentwintig keer in actie. Hetzelfde aantal als in 2012.

Op 28 juni werd op verzoek van het Kustwachtcentrum in Den Helder uitgevaren voor een windsurfer met materiaalpech. Deze watersporter bevond zich een kilometer uit de kuist en kon niet meer zelfstandig terugkeren naar het strand. De reddingbootbemanning redde hem uit zee. Acht keer werd er uitgevaren voor een zoekactie en vijf keer voor watersporters. Slecht één keer werd er assistentie verleend aan de beroepsvaart.

Het Kust-hulpverleningsvoertuig is verantwoordelijk voor het vervoer van ambulancepersoneel en patiënt op het strand en in het duingebied. Op verzoek van de Meldkamer Ambulance Zorg Hollands Midden werd diverse malen assistentie verleend aan ambulancepersoneel bij incidenten. Ook werd enkele malen de politie geassisteerd naar vermiste personen in de duinen en werden gewonde dieren van het strand gehaald.

Het jaar werd afgesloten met een zoekactie ter hoogte van de Zandmotor bij Kijkduin. Met een tiental reddingboten van zowel de KNRM als de Reddingsbrigades en diverse helikopters werd er gezocht naar een drenkeling. Deze werd levenloos aangetroffen op het strand.




Datum 19-01-2014
Tijd 17:00
Melding Overige
Adres Noordduinseweg
Plaats Katwijk

Nog meer nieuws

Voertuigbrand Duinsloot Noordwijkerhout

NOORDWIJKERHOUT 2018-09-06  De brandweer werd vanmorgen om 04:35 opgeroepen voor een voertuigbrand aan de Duinsloot in Noordwijkerhout. Het bleek t..

Stanklucht Mozartlaan Voorhout

VOORHOUT 2018-09-05  Hulpdiensten werden woensdag aan het einde van de middag naar de Mozartlaan gestuurd voor een benzineluc..

Buitenbrand Boerenburgerweg Noordwijk

NOORDWIJK 2018-09-05  Brandweer van Noordwijk werd vanmorgen om 03:47 opgeroepen voor een buitenbrand aan de Boerenburgerweg in Noordwijk. Het ging..

Ongeval Tramstraat Katwijk

KATWIJK  2018-09-04 Vanmiddag heeft er een ongeval plaats gevonden op de Tramstraat in Katwijk. Hierbij is een 79-jarige vrouw uit Katwijk aan haar..

Hennepkwekerij opgerold Hoofdstraat Noordwijk

NOORDWIJK  2018-09-04  Vanmorgen heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt in een winkel aan de Hoofdstraat in Noordwijk. Er stonden zo drie..