Terug naar vorige pagina

Vrijwilligers KNRM Katwijk aan Zee naar nieuw trainingscentrum

30 Dec 2013 om 17:30

Vrijwilligers KNRM Katwijk aan Zee naar nieuw trainingscentrum

In Rotterdam is enkele maanden geleden bij het STC-KNRM trainingscentrum een nieuw golfslagbad geopend voor het trainen van personeel uit maritieme en offshorebedrijven en de KNRM.

Het opleidingscentrum STC-KNRM is een gezamenlijke dochteronderneming van de STC-GROUP (zeevaartonderwijs) en de KNRM. STC-KNRM verzorgt emergency response trainingen voor medewerkers uit de offshore en maritieme sectoren. Deze (verplichte) opleidingen worden gegeven in het moderne en hoogwaardige trainingscentrum in Heijplaat, midden in het Rotterdamse havengebied. In verband met de snelle groei van het aantal klanten van STC-KNRM en daarmee het aantal deelnemers per jaar, is opdracht gegeven aan Eerland Shiprepair om een hypermodern trainingsbad te bouwen.

Stormsimulatie
Met zware ventilatoren, sproeiers en een golfmachine kunnen windkracht 8, slagregens en golven van 1,5 meter worden opgewekt. Het nieuwe zwembad wordt gebruikt voor professionele basistrainingen voor de offshore, zoals Crew Transfer Training, HUET (Helicopter Underwater Escape Training), waarbij via een hijslier de cabine van helikopter te water wordt gelaten, het oefenen met reddingvlotten en van man-over-boord oefeningen. De unieke faciliteiten lenen zich ook voor trainingen van Cold Weather Operations en diverse trainingen van de KNRM in het redden drenkelingen. Naast het moderne golfslagbad beschikt het centrum over een helikopterdek, een brandplaat en diverse rescueboten. Het opleidingscentrum STC-KNRM is ISO gecertificeerd en erkend door NOGEPA, OPITO, IVW/STCW, OLF voor bedrijven, instellingen en particulieren.

Een vijftal bemanningsleden van de KNRM uit Katwijk zijn recentelijk voor de driejaarlijkse training naar dit nieuwe centrum geweest.





Datum 30-12-2013
Tijd 17:30
Melding Overige
Adres Noordduinseweg
Plaats Katwijk

Nog meer nieuws

Voertuigbrand Duinsloot Noordwijkerhout

NOORDWIJKERHOUT 2018-09-06  De brandweer werd vanmorgen om 04:35 opgeroepen voor een voertuigbrand aan de Duinsloot in Noordwijkerhout. Het bleek t..

Stanklucht Mozartlaan Voorhout

VOORHOUT 2018-09-05  Hulpdiensten werden woensdag aan het einde van de middag naar de Mozartlaan gestuurd voor een benzineluc..

Buitenbrand Boerenburgerweg Noordwijk

NOORDWIJK 2018-09-05  Brandweer van Noordwijk werd vanmorgen om 03:47 opgeroepen voor een buitenbrand aan de Boerenburgerweg in Noordwijk. Het ging..

Ongeval Tramstraat Katwijk

KATWIJK  2018-09-04 Vanmiddag heeft er een ongeval plaats gevonden op de Tramstraat in Katwijk. Hierbij is een 79-jarige vrouw uit Katwijk aan haar..

Hennepkwekerij opgerold Hoofdstraat Noordwijk

NOORDWIJK  2018-09-04  Vanmorgen heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt in een winkel aan de Hoofdstraat in Noordwijk. Er stonden zo drie..