Terug naar vorige pagina

Reddingbootdag KNRM Katwijk

21 April 2013 om 19:35

Een kijkje in de keuken van de Redding Maatschappij
Te land, ter Zee en in de Lucht!
Op zaterdag 27 april organiseert de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) haar landelijke open dag. Dé dag om actief kennis te maken met het werk, de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM.
Bij de KNRM draait alles om vrijwilligerswerk. Het reddingswerk kan niet bestaan zonder de 1.100 vrijwilligers. Met hart en ziel zijn velen al jaren verbonden aan hun reddingstation. 365 dagen per jaar staan ze klaar. Niet elke dag voor een redding, maar wel 24 uur per dag beschikbaar. Voor échte reddingen en dankbare hulpverleningen.
De vrijwilligers kunnen hun werk doen door de vrijwillige bijdragen van mensen die de KNRM een warm hart toedragen. En voor die mensen is Reddingbootdag. Want deze Redders aan de wal, zoals de KNRM haar donateurs noemt, steunen de redders niet alleen met een vaste vrijwillige bijdrage, maar daarnaast vormen zij een morele achterban voor de redders.
27 April is een uitgelezen moment om kennis te maken met de KNRM. Mede daarom is Reddingbootdag ook hèt moment voor het werven van nieuwe donateurs: “Donateur? Meevaren! Meevaren? Donateur worden!”

Programma reddingstation Katwijk
Meevaren KNRM - De Redder De reddingboot De Redder zal om 10.00uur een spectaculaire opening verzorgen in samenwerking met het Fly Board Team. Daarna zal De Redder de hele dag varen met ‘Redders aan de Wal’. Donateurs of zij die dat willen worden, kunnen zich melden op het strand. Wees er op tijd bij! ‘Redders aan de Wal’ (donateurs van de KNRM), hebben op vertoon van hun donateurbewijs, voorrang bij het varen. Het Kust-hulpverleningsvoertuig zal te bezichtigen zijn op het voorterrein en naar het strand rijden voor het vervoer van belangstellenden die slecht ter been zijn.
Wat is er te doen? De reddingsbrigade zal zich presenteren met een patrouilleboot en terreinwagen. Ook de Katwijkse politiehondenvereniging is weer van de partij en zal diverse demonstraties verzorgen. De Regionale Ambulance Dienst is met een ambulance aanwezig en zal doorlopend uitleg geven over haar werkzaamheden. Om 15.30uur is er een grote demonstratie in samenwerking met de brandweer en de politie.
Lenie ’t Hart van de Zeehondencrèche uit Pieterburen zal ook aanwezig zijn op Reddingbootdag, samen met de vrijwilligers van de Eerste Hulp Bij Zeehonden (EHBZ). Ook SOS Dolfijn zal u alles vertellen over de redding, opvang en behandeling van gestrande bruinvissen langs de Noordzeekust. Bij de stand van de Douane krijgt u uitleg over in beslag genomen dieren op oa. luchthavens en bij Safety & Security Management mag u onder begeleiding zelf brandjes blussen.
Bij Dive Post Katwijk staan duikers klaar om u alles uit te leggen over de duiksport. Tevens zal er nabij het boothuis een groot waterbassin opgebouwd worden. Hierin krijgt u de mogelijkheid om uw eerste duik te maken. Grijp uw kans! Philip van Duijn is dit jaar ook weer van de partij met zijn bestuurbare helikopters en vliegtuigen. Boven de grasweide naast het boothuis zal hij enkele demonstraties geven. Om 13.30uur zal de NHV SAR Helikopter een demonstratie gaan verzorgen in samenwerking met De Redder. Hierna zal de helikopter gaan landen naast het boothuis.
Kleurplatenwedstrijd, Schminken & Loterij Ieder jaar worden op Reddingbootdag kleurplaten uitgedeeld aan alle jongens en meisjes die de reddingstations bezoeken. Wanneer je de kleurplaat snel opstuurt, maak je kans op mooie prijzen! Ook is er een springkussen aanwezig en kunnen kinderen zich tegen een kleine vergoeding laten schminken. Voor de KNRM fotowedstrijd kunt u informatie lezen op de website www.fotowedstrijdknrm.nl. U kunt ook nog meedoen aan een loterij met als hoofdprijs een weekendverblijf in vakantiepark Tulp en Zee.
Al met al belooft het een feestelijke dag te worden en de KNRM Katwijk aan Zee heet u van harte welkom! De KNRM bevindt zich aan de Noordduinseweg (parkeerterrein Noordduinen).

10.10 / 16.00 uur
Varen met donateurs

10.00 / 11.30 / 13.00 / 15.05 uur
Demo “Fly Board Team”

10.30 / 12.30 / 14.20 uur
Demo Politiehonden

13.30 / 13.45 uur
Demo NHV SAR Helikopter

13.45 / 14.15 uur
Landing NHV SAR Helikopter

14.00 / 15.00 uur
Shantykoor ‘Voor de Mast’

15.30 / 16.00 uur
Demo door Brandweer, Ambulance en Politie

16.00 uur
Bekendmaking prijswinnaars loterij en raden gewicht zalm

foto's Arie van Dijk


Datum 21-04-2013
Tijd 19:35
Melding Opendag K.N.R.M
Adres Noordduinseweg
Plaats Katwijk

Nog meer nieuws

Voertuigbrand Duinsloot Noordwijkerhout

NOORDWIJKERHOUT 2018-09-06  De brandweer werd vanmorgen om 04:35 opgeroepen voor een voertuigbrand aan de Duinsloot in Noordwijkerhout. Het bleek t..

Stanklucht Mozartlaan Voorhout

VOORHOUT 2018-09-05  Hulpdiensten werden woensdag aan het einde van de middag naar de Mozartlaan gestuurd voor een benzineluc..

Buitenbrand Boerenburgerweg Noordwijk

NOORDWIJK 2018-09-05  Brandweer van Noordwijk werd vanmorgen om 03:47 opgeroepen voor een buitenbrand aan de Boerenburgerweg in Noordwijk. Het ging..

Ongeval Tramstraat Katwijk

KATWIJK  2018-09-04 Vanmiddag heeft er een ongeval plaats gevonden op de Tramstraat in Katwijk. Hierbij is een 79-jarige vrouw uit Katwijk aan haar..

Hennepkwekerij opgerold Hoofdstraat Noordwijk

NOORDWIJK  2018-09-04  Vanmorgen heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt in een winkel aan de Hoofdstraat in Noordwijk. Er stonden zo drie..