Terug naar vorige pagina

KNRM en Goesting samen in zee

8 April 2013 om 12:00

Wind tegen, hoge golven, een heftige zee en toch ‘uitvaren’. Hoe voelt dat? Kunt u op uzelf en uw team vertrouwen? De Life Rescue is een gesimuleerde reddingsactie. Samenwerken op de onvoorspelbare zee betekent: plannen maken, rollen verdelen en risico’s nemen. Dan heeft de redding de grootste kans van slagen.



Scenario

Op het terrein van de KNRM, gaat u met uw team een eigen redding uitvoeren. Er is een kanoër vermist op zee en u moet deze watersporter weer veilig aan boord brengen. U krijgt de tijd om zich met elkaar te verbinden en om u te verdiepen in de wereld van de KNRM. Tijdens de redding draagt u een thermisch en waterdicht survivalpak met een groot drijfvermogen. De Marine, politiediensten, offshore bedrijven en de KNRM gebruiken deze pakken ook.

Uitvoering

De briefing voor deze operatie begint met een interessante presentatie over de KNRM, de reddingsdiensten zoals de kustwacht en de gevaren op zee waarbij onderkoeling een belangrijk aspect is. Dan dragen we het stokje over aan u. In een onbekende omgeving moet een uitdagende taak worden volbracht. Hoe gaat men om met grenzen van de ander? Wat zijn de kwaliteiten in uw team? Hoe overziet uw team het speelveld met alle mogelijkheden? Verzuipt u in details of houdt u het overzicht? Verstoren aannames de reddingsactie of loopt deze soepel? De redding wordt uitgebreid geëvalueerd, waarin er ruimte om inhoudelijk en procesmatig op de actie in te gaan.

De Life Rescue is een interessante training en een kans om de KNRM eens van dichtbij mee te maken. Goesting werkt sinds 2001 samen met de KNRM. Wij mogen gebruik maken van de faciliteiten en materialen, mits die niet nodig zijn voor noodgevallen.

Steun voor KNRM

Door uw deelname aan de Life Rescue steunt u de KNRM. De KNRM is een reddingsorganisatie die grotendeels door vrijwilligers wordt gerund. Zij ontvangen geen subsidie en zijn geen overheidsdienst. Zij zijn geheel afhankelijk van giften, legaten en donaties. De kosten die in rekening worden gebracht voor de inzet van de KNRM tijdens uw training, gaan direct naar de reddingmaatschappij. Goesting is zelf niet van de KNRM, maar zijn de schakel tussen de wereld van het bedrijfsleven en van de vrijwilligers. Ons doel is om de KNRM te ondersteunen en op een goede manier het bedrijfsleven te laten kennismaken met deze bijzondere organisatie. De aanvragen worden door de KNRM getoetst op beschikbaarheid en criteria die rondom de Life Rescue gelden. (Tekst Goesting.nl)


Datum 08-04-2013
Tijd 12:00
Melding Oefening
Adres Strand afrit 19
Plaats Noordwijk

Nog meer nieuws

Voertuigbrand Duinsloot Noordwijkerhout

NOORDWIJKERHOUT 2018-09-06  De brandweer werd vanmorgen om 04:35 opgeroepen voor een voertuigbrand aan de Duinsloot in Noordwijkerhout. Het bleek t..

Stanklucht Mozartlaan Voorhout

VOORHOUT 2018-09-05  Hulpdiensten werden woensdag aan het einde van de middag naar de Mozartlaan gestuurd voor een benzineluc..

Buitenbrand Boerenburgerweg Noordwijk

NOORDWIJK 2018-09-05  Brandweer van Noordwijk werd vanmorgen om 03:47 opgeroepen voor een buitenbrand aan de Boerenburgerweg in Noordwijk. Het ging..

Ongeval Tramstraat Katwijk

KATWIJK  2018-09-04 Vanmiddag heeft er een ongeval plaats gevonden op de Tramstraat in Katwijk. Hierbij is een 79-jarige vrouw uit Katwijk aan haar..

Hennepkwekerij opgerold Hoofdstraat Noordwijk

NOORDWIJK  2018-09-04  Vanmorgen heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt in een winkel aan de Hoofdstraat in Noordwijk. Er stonden zo drie..