Terug naar vorige pagina

130 km lopen en fietsen langs Noordzeekust

28 Nov 2012 om 09:00

Loop jij ook mee voor de KNRM? Op zaterdag 8 december wordt de 4de West Coast Challenge ten bate van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij georganiseerd.

Duursporters combineren lopen en fietsen om zo snel mogelijk de afstand van 130 km tussen Hoek van Holland naar Den Helder te overbruggen. De organisatie rekent dit jaar op meer dan 100 deelnemers, die deze uitzonderlijke strijd aangaan en daarmee geld inzamelen voor de KNRM.

De West Coast Challenge is één van de zwaarste uitdaging voor duursporters. ’s Morgens wordt in alle vroegte gestart en 10 tot 12 uur later is de finish aan het andere eind van het Noordzeestrand. Het wisselend hardlopen en fietsen over het strand vraagt een buitengewone fysieke prestatie van de deelnemers. Geïnteresseerden zijn welkom op de speciale clinic op 11 november in IJmuiden, waar alle aspecten van deze ultieme strijd tegen de elementen worden uitgelegd.
De fysieke prestatie langs de kust en de strijd tegen de elementen tijdens de West Coast Challege geven een link naar de redders van de KNRM, die 2.000 keer per jaar onvoorwaardelijk hun leven in de waagschaal leggen voor anderen. Het evenement loopt langs 12 reddingstations van de KNRM, die de deelnemers logistiek ondersteunen tijdens dit puur Hollandse evenement. Via inschrijfgelden en persoonlijke sponsoring halen de deelnemers geld op voor de KNRM, die volledig wordt gefinancierd uit donaties, schenkingen en nalatenschappen.


De West Coast Challenge is een eendaags duursportevenement, waarbij een team van twee man/vrouw de uitdaging heeft om gezamenlijk met één mountainbike de afstand van Hoek van Holland naar Den Helder (of andersom bij wind uit het noorden) op eigen kracht af te leggen. De totale afstand bedraagt 130 km en loopt vrijwel volledig langs het Noordzeestrand. Bedrijven kunnen deelnemen met viertallen, waarbij twee koppels een halve challenge afleggen. Ook is het mogelijk om uitsluitend de halve Challenge mee te doen door om 10.00 uur in IJmuiden te starten.
Meer informatie en aanmelden op www.westcoastchallenge.nl


Datum 28-11-2012
Tijd 09:00
Melding Inzet kust H.V.s
Adres Strand
Plaats Noordwijk

Nog meer nieuws

Voertuigbrand Duinsloot Noordwijkerhout

NOORDWIJKERHOUT 2018-09-06  De brandweer werd vanmorgen om 04:35 opgeroepen voor een voertuigbrand aan de Duinsloot in Noordwijkerhout. Het bleek t..

Stanklucht Mozartlaan Voorhout

VOORHOUT 2018-09-05  Hulpdiensten werden woensdag aan het einde van de middag naar de Mozartlaan gestuurd voor een benzineluc..

Buitenbrand Boerenburgerweg Noordwijk

NOORDWIJK 2018-09-05  Brandweer van Noordwijk werd vanmorgen om 03:47 opgeroepen voor een buitenbrand aan de Boerenburgerweg in Noordwijk. Het ging..

Ongeval Tramstraat Katwijk

KATWIJK  2018-09-04 Vanmiddag heeft er een ongeval plaats gevonden op de Tramstraat in Katwijk. Hierbij is een 79-jarige vrouw uit Katwijk aan haar..

Hennepkwekerij opgerold Hoofdstraat Noordwijk

NOORDWIJK  2018-09-04  Vanmorgen heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt in een winkel aan de Hoofdstraat in Noordwijk. Er stonden zo drie..