KNRM

*/ ?>
Terug naar vorige pagina

Reddersgala KNRM brengt € 411.000,- op

24 Nov 2012 om 20:00

Reddersgala KNRM brengt € 411.000,- op Het jaarlijkse benefietgala, waar 450 gasten aanschoven in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk, heeft een totaaldonatie van € 411.000,- opgeleverd. De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) besteedt het geld aan brandstof voor de ruim 70 reddingboten. De galagasten kregen niet alleen een uitgebreid menu voorgeschoteld, maar maakten ook uitgebreid kennis met de KNRM. Aan het einde van de avond overhandigde commercieel directeur Stephan Stokkermans van Huis ter Duin de cheque met de opbrengst van de avond aan Cees van Duyvendijk, voorzitter van de KNRM.


Het resultaat van de avond werd voornamelijk bepaald door de tafelverkoop aan uiteenlopende bedrijven en particulieren, die de KNRM een warm hart toedragen. Door een veiling en een loterij werd de opbrengst nog verder verhoogd. Het meest opvallende veilingstuk was een groepsbezoek Het Torentje, met een persoonlijke rondleiding door minister-president Mark Rutte. De eregast van het Reddersgala, minister Melanie Schultz van Haegen, memoreerde in haar toespraak aan het unieke karakter van het 'instituut' KNRM, dat geheel past in de Hollands Glorie van de zeevarende natie. De KNRM staat 24 uur per dag gereed om hulp te bieden op zee.


Ruim 1.100 professioneel opgeleide vrijwilligers bemannen de moderne reddingboten. De KNRM komt jaarlijks ruim 2.000 keer in actie, waarbij ruim 3.000 mensen worden geholpen of gered. De Redding Maatschappij ontvangt geen overheidssubsidie en bestaat uitsluitend van vrijwillige bijdragen. Het Reddersgala van de KNRM werd in 2005 voor het eerst georganiseerd. Het initiatief voor het nieuwe evenement lag bij het Palace Hotel in Noordwijk aan Zee, alwaar de eerste twee edities ook werden gehouden. Vanwege een toenemende belangstelling verhuisde het Reddersgala in 2007 naar het Steigenberger Kurhaus Hotel in Scheveningen. En na vier jaar Scheveningen verhuisde het evenement in 2011 weer terug naar Noordwijk, in het Grand Hotel Huis ter Duin.


Datum 24-11-2012
Tijd 20:00
Melding Overige
Adres
Plaats Noordwijk

Nog meer nieuws

Voertuigbrand Duinsloot Noordwijkerhout

NOORDWIJKERHOUT 2018-09-06  De brandweer werd vanmorgen om 04:35 opgeroepen voor een voertuigbrand aan de Duinsloot in Noordwijkerhout. Het bleek t..

Stanklucht Mozartlaan Voorhout

VOORHOUT 2018-09-05  Hulpdiensten werden woensdag aan het einde van de middag naar de Mozartlaan gestuurd voor een benzineluc..

Buitenbrand Boerenburgerweg Noordwijk

NOORDWIJK 2018-09-05  Brandweer van Noordwijk werd vanmorgen om 03:47 opgeroepen voor een buitenbrand aan de Boerenburgerweg in Noordwijk. Het ging..

Ongeval Tramstraat Katwijk

KATWIJK  2018-09-04 Vanmiddag heeft er een ongeval plaats gevonden op de Tramstraat in Katwijk. Hierbij is een 79-jarige vrouw uit Katwijk aan haar..

Hennepkwekerij opgerold Hoofdstraat Noordwijk

NOORDWIJK  2018-09-04  Vanmorgen heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt in een winkel aan de Hoofdstraat in Noordwijk. Er stonden zo drie..