KNRM

*/ ?>
Terug naar vorige pagina

Nieuw calamiteitenscherm voor KNRM Katwijk en Noordwijk

10 Okt 2017 om 12:00

KATWIJK  2017-10-10

Nieuw calamiteitenscherm voor KNRM Katwijk en Noordwijk

Sinds vorige week beschikt de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), station Katwijk over een 'calamiteitenscherm' in het kust hulpverleningsvoertuig (KHV).

Dit scherm kan door de bemanning op het strand ingezet worden om een slachtoffer af te schermen van o.a. wind, stuifzand en strandwandelaars. Het scherm is licht van gewicht en gemakkelijk uit te klappen. Ook KNRM Noordwijk heeft de beschikking gekregen over een calamiteitenscherm.

Het calamiteitenscherm is geschonken door Kenbri Fire Fighting  en de RAV Hollands Midden (locatie Leiden). Kenbri is tevens de leverancier van het calamiteitenscherm. Het aantal hulpverleningen aan de ambulancedienst op het strand is de afgelopen jaren flink gestegen. Dit jaar zitten beide stations al rond de 60 acties t.b.v. het assisteren van de ambulancedienst. Daarbij is meerdere malen gebleken dat het afschermen van het slachtoffer wenselijk was.

Foto's Gert-Jan Onderwater.


Datum 10-10-2017
Tijd 12:00
Melding Overige
Adres Noordduinseweg
Plaats Katwijk

Nog meer nieuws

Voertuigbrand Duinsloot Noordwijkerhout

NOORDWIJKERHOUT 2018-09-06  De brandweer werd vanmorgen om 04:35 opgeroepen voor een voertuigbrand aan de Duinsloot in Noordwijkerhout. Het bleek t..

Stanklucht Mozartlaan Voorhout

VOORHOUT 2018-09-05  Hulpdiensten werden woensdag aan het einde van de middag naar de Mozartlaan gestuurd voor een benzineluc..

Buitenbrand Boerenburgerweg Noordwijk

NOORDWIJK 2018-09-05  Brandweer van Noordwijk werd vanmorgen om 03:47 opgeroepen voor een buitenbrand aan de Boerenburgerweg in Noordwijk. Het ging..

Ongeval Tramstraat Katwijk

KATWIJK  2018-09-04 Vanmiddag heeft er een ongeval plaats gevonden op de Tramstraat in Katwijk. Hierbij is een 79-jarige vrouw uit Katwijk aan haar..

Hennepkwekerij opgerold Hoofdstraat Noordwijk

NOORDWIJK  2018-09-04  Vanmorgen heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt in een winkel aan de Hoofdstraat in Noordwijk. Er stonden zo drie..