KNRM

*/ ?>
Terug naar vorige pagina

Groot aantal catamarans in problemen tijdens Eneco Luchterduinen Race

18 Aug 2014 om 00:00

Groot aantal catamarans in problemen tijdens Eneco Luchterduinen Race

Op zaterdag 16 augustus vond de jaarlijkse Eneco Luchterduinen Race plaats. Een zeilwedstrijd met catamarans tussen Zandvoort en Katwijk. Er stond een krachtige westenwind, waardoor er in plaatse van de 65 ingeschreven deelnemers, maar 40 aan de start verschenen. Nog voor de start lagen er al tien catamarans om. De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij zette drie reddingboten in van Zandvoort, Noordwijk en Katwijk. Ook een groot aantal eenheden van de Reddingsbrigades verleenden hun assistentie.

Door reddingboot De Redder is gedurende de wedstrijd een catamaran met een gebroken roer en schade aan een drijver geholpen. De catamaran was volledig doorgekenterd en door twee KNRM'ers aan boord te zetten kon men de catamaran weer rechtop krijgen.

Even later bleek er tussen Langevelderslag en Zandvoort op ongeveer 1 mijl in zee een catamaran met een gebroken mast te liggen. Deze twee opvarenden hebben een rood handstakellicht afgestoken. Ter plaatse bleek ook deze catamaran volledig doorgekenterd te zijn, nadat zijn mast was gebroken. Wederom werden twee KNRM'ers extra aan boord gezet en een lijnverbinding gemaakt met De Redder. Nadat de mast en het zeil waren geborgen werd er een sleepverbinding gemaakt en de catamaran naar het strand gesleept.

Door de uitdagende omstandigheden werd de race ingekort tot voor Noordwijk. Ongeveer 20 catamarans hebben hulp gekregen of schade op gelopen.

https://www.youtube.com/watch?v=Rz4qMzpFw_M&list=UU1nmDCpdL0IUC5JDhk5dmXA


Datum 18-08-2014
Tijd 00:00
Melding Assistentie KNRM
Adres strand
Plaats Noordwijk

Nog meer nieuws

Voertuigbrand Duinsloot Noordwijkerhout

NOORDWIJKERHOUT 2018-09-06  De brandweer werd vanmorgen om 04:35 opgeroepen voor een voertuigbrand aan de Duinsloot in Noordwijkerhout. Het bleek t..

Stanklucht Mozartlaan Voorhout

VOORHOUT 2018-09-05  Hulpdiensten werden woensdag aan het einde van de middag naar de Mozartlaan gestuurd voor een benzineluc..

Buitenbrand Boerenburgerweg Noordwijk

NOORDWIJK 2018-09-05  Brandweer van Noordwijk werd vanmorgen om 03:47 opgeroepen voor een buitenbrand aan de Boerenburgerweg in Noordwijk. Het ging..

Ongeval Tramstraat Katwijk

KATWIJK  2018-09-04 Vanmiddag heeft er een ongeval plaats gevonden op de Tramstraat in Katwijk. Hierbij is een 79-jarige vrouw uit Katwijk aan haar..

Hennepkwekerij opgerold Hoofdstraat Noordwijk

NOORDWIJK  2018-09-04  Vanmorgen heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt in een winkel aan de Hoofdstraat in Noordwijk. Er stonden zo drie..