Terug naar vorige pagina

De NRB kende een druk weekend

2 Juli 2018 om 10:00

NOORDWIJK  2018-07-02  De Noordwijkse reddingsbrigade heeft het afgelopen zonnige weekend drukke tijden gehad tijdens haar bewaking op het Noordwijkse strand. Vooral een sterke aflandige wind zorgde met name zondag voor grote problemen. Zo zijn er diverse drijfmiddelen uit zee gehaald. Luchtbedden, opblaasballen en ander sortige objecten dreven al snel af. Kinderen en volwassenen zwemmen vaak achter een object aan om hem terug te halen maar komen er dan snel achter dat ze al een flink eind van de kant af zijn. Vaak te ver om nog op eigen kracht terug te kunnen zwemmen. Dat overkwam een Duits meisje op een drijfmiddel en twee Suppers (peddelaars op een drijfplank) die echt niet meer op eigen kracht terug konden komen. De reddingsbrigade haalde deze weer veilig naar de kant.

Op Zaterdag kwam er nog een spoedopdracht vanuit de meldkamer ambulance dienst voor een man met een hoofdwond die buiten bewustzijn was geraakt. Dit incident werd aangemerkt als levensbedreigend en dus werd er direct toestemming gegeven voor rijden met blauw zwaailicht en sirene. Hier werd dan ook gebruik van gemaakt. Vanwege de opkomende vloed en het “korte strand” is de ruimte om aan te rijden naar een slachtoffer dan zeer krap. Gelukkig maakte bijna iedereen de benodigde ruimte. Helaas wil niet iedereen zijn pas niet versnellen, waarschijnlijk omdat hij vond dat die oranje auto daar niet het recht toe had. Net als brandweer, politie en ambulance is de auto van de reddingsbrigade een voorrangsvoertuig indien zij de optische en geluidssignalen voert. De NRB gebruikt dit alleen na nadrukkelijke toestemming en in levensbedreigende situaties. De mooie dagen die nog komen gaan zullen voor veel strandbezoek zorgen. Ga vooral met veel plezier en genot naar het strand. Maar wees ook altijd alert op de situatie op het strand. Zon, wind en stroming spelen daar een rol bij. Voor meer en up-to-date informatie kunt u altijd even langslopen op één van onze reddingsposten of even kijken op www.reddingsbrigadenoordwijk.nl

 

Tekst: Reddingsbrigade Noordwijk.


Datum 02-07-2018
Tijd 10:00
Melding Overige
Adres Boulevard
Plaats Noordwijk

Nog meer nieuws

Ongeval scooters Teylingerdreef Voorhout

VOORHOUT 2018-07-16 Vanmiddag vond er op de Teylingerdreef een ongeval plaats tussen twee passerende scooterrijdsters. Daarbij is een vrouw gewond geraa..

Kat in boom Duinzicht Noordwijk

NOORDWIJK 2018-07-16 Vanmorgen is de brandweer van post Noordwijk opgeroepen naar de Duinzicht voor een kat in de boom die daar al een paar dagen zat. D..

Grote zoekactie naar twee vermiste personen Noordwijk (Update)

NOORDWIJK  2018-07-15  Vanavond werden Reddingsbrigade Noordwijk, Katwijk en de KNRM Noordwijk opgeroepen voor een grote zoekactie op het stra..

Prullenbak brand Paardenlaan Noordwijk

NOORDWIJK 2018-07-15 Prullenbak brand Paardenlaan Zondagavond werd er een prullenbak brand gemeld aan de Paardenlaan. De brandweer van post Katwijk moes..

Ongeval scooter met paard

 NOORDWIJK 2018-07-15  Vanmiddag zijn twee personen gewond geraakt op de Duindamseweg in Noordwijk nadat een paard op hol geslagen was. De bes..