Terug naar vorige pagina

SAR Katwijk 2018

Zondag om 10:00

KATWIJK   2018-07-14   

SAR Katwijk: een informatief, vernieuwend en spectaculair event

De Katwijkse Reddingsbrigade (KRB) organiseert dit jaar op zaterdag 14 juli het International Search And Rescue Event (SAR). Dit toonaangevende evenement is het hoogtepunt van het jaar voor de vrijwilligers van de KRB. Het hele jaar werken de vrijwilligers samen om SAR Katwijk tot een groot succes te maken.  Met een bomvol programma tussen 10.00 uur en 16.00 uur hoeft u zich geen moment te vervelen. SAR Katwijk vindt plaats op het strand en op de Boulevard, nabij de Vuurtoren. De Katwijkse Reddingsbrigade biedt het publiek een informatieve en spectaculaire dag. Er wordt samengewerkt met andere hulpverleningsinstanties waaronder de KNRM, politie, brandweer, ambulancedienst en de Kustwacht. Ook is er een uitgebreide static show waar voor jong en oud veel te bezichtigen is. Tijdens deze dag kan iedereen iets leren en zien van het reddingswerk in Katwijk en Nederland. Zie voor meer informatie  www.sarkatwijk.nl en www.krb.nl

De Katwijkse Reddingsbrigade

De KRB is een grote vereniging die zich inzet voor de veiligheid op het strand. Dat doen zij preventief door voorlichting, zwemlessen en patrouilles. Maar de vrijwilligers van de brigade verlenen ook eerste hulp in het geval van een incident of ongeval. Een vaak onschuldige kwallenbeet wordt behandeld, maar een zoekactie op zee bij een melding van een watersporter in nood behoort ook tot de taken van de KRB. Een keer per jaar nodigt de KRB tijdens SAR Katwijk collega-hulpverleners uit om te laten zien wat zij doen om een strandbezoek leuk en veilig te laten zijn.

SAR Katwijk
SAR Katwijk is al enkele decennia een begrip in Katwijk en omstreken. Een spectaculair evenement vraagt om spectaculaire deelnemers. Ook dit jaar staat het programma weer bol van bijzondere participanten. Gedurende de dag zullen de deelnemers de onderlinge samenwerking ter land, ter zee en in de lucht demonstreren. Dit jaar zal het programma weer nieuwe onderdelen bevatten en zullen er net als in 2017 tegelijkertijd demonstraties op het strand en op de Boulevard plaatsvinden.
Tijdens het evenement wordt ook teruggegrepen naar de historie van het reddingswerk met onder andere enkele historische voertuigen.

Vanwege het 95-jarige bestaan van de Katwijkse Reddingsbrigade  heeft de organisatie geprobeerd een stukje nostalgie naar Katwijk te halen, namelijk ‘de Casparis’. Deze motorstrandreddingboot heeft enkele jaren dienst gedaan in Katwijk en menig strandbezoeker van de verdrinkingsdood gered. De Caparis is momenteel gestationeerd in Medemblik en zal varend naar Katwijk komen.

Maar we kijken ook naar de toekomst en zullen u kennis laten maken met enkele innovatieve uitvindingen, zoals reddingen met waterscooters. 

Op de Boulevard zal een uitgebreide static show opgesteld staan, waar allerlei materiaal uitgestald staat om bezichtigd te worden. Ook voor de kinderen is er voldoende te beleven en kunnen zij zelf ervaren hoe het is om zelf even een hulpverlener te zijn. Het einde van de zuid-Boulevard zal veranderen in een helikopterplatform waar gedurende de dag diverse vliegbewegingen zullen plaatsvinden. Vanwege de demonstraties zal de zuid-Boulevard grotendeels afgesloten zijn en zal het verkeer omgeleid worden.


Datum 17-06-2018
Tijd 10:00
Melding Overige
Adres Boulevard
Plaats Katwijk

Nog meer nieuws

Zoekactie naar vermist 4-jarig meisje Katwijk

KATWIJK  2018-06-22  Vanmiddag werden diverse hulpdiensten opgeroepen waaronder een politiehelikopter en een duikteam van de brandweer voor ee..

Portiekwoningen ontruimd na gaslekkage Haagwinde Noordwijk

NOORDWIJK  2018-06-21  Vanmiddag zijn een aantal portiekwoningen aan de Haagwinde in Noordwijk ontruimd  door de nadat er een gaslekkage ..

Ongeval auto / fietsster Oosthoutlaan Voorhout

VOORHOUT  2018-06-21  Vanmiddag heeft er op de oversteek bij de Oosthoutlaan in Voorhout  een ongeval plaats gevonden tussen een auto en ..

Ongeval auto / fietsster Noordwijkerweg Noordwijk

NOORDWIJK  2018-06-21  Vanmorgen heeft er een ongeval plaatsgevonden tussen een auto en een fietsster op de rotonde Rijnsburgerweg / Noordwijk..

Persoon raakt gewond bij steekpartij in woning Voorhout

VOORHOUT  2018-06-20  Vanavond werden politie en ambulance opgeroepen voor een steekpartij in een woning aan de Dirck Verhagenstraat in Voorho..