Terug naar vorige pagina

Grote verkeerscontrole van Berckelweg Noordwijk

12 Okt 2017 om 13:00

NOORDWIJK 2017-10-12   Politie, Douane en de Belastingdienst hebben een grote verkeerscontrole gehouden vanmiddag en vanavond op het parkeerterrein van Beuk aan de van Berckelweg in Noordwijk.

Alvast wat cijfers: 3 aanhouding naar aanleiding drugs gerelateerde feiten.

Belastingdienst heeft 31.000,- euro geind. 13 auto's zijn in beslag genomen waarvan er 10 definitief.

Politie bericht :

Op donderdag 12 oktober in de middag en avond hield team Noordwijk van de politie in samenwerking met de Douane en de Rijksbelastingdienst een verkeerscontrole op het terrein van de Koninklijke Beuk aan de van Berckelweg in Noordwijk.

 

Op drie verschillende plaatsen in de omgeving waren scanauto’s opgesteld. Met deze scan auto’s werden kentekenplaten van passerende voertuigen razendsnel door een database gehaald, waarin eigenaren met een belastingschuld of met eerdere politie-antecenten staan opgeslagen.

Motorrijders van de politie begeleidden vervolgens voertuigen op basis van een “hit” van de scanauto’s, óf op eigen initiatief voertuigen naar de controleplaats.

 

Hier werden 200 personen-, bestelauto’s en aanhangwagens en hun bestuurders in vijf opgezette controle-straten nauwlettend gecontroleerd. Bij technische mankementen of door de motorrijders geconstateerde overtredingen werd proces-verbaal opgemaakt. Drie bestuurders werden aangehouden voor het rijden onder invloed van verdovende middelen.

 

De politie werd tevens bijgestaan door een groep vrijwilligs. Politiestudenten die verkeerscontroles als praktijkopdracht voor hun studie hadden konden tijdens de controle met ervaren collega’s meekijken en hetgeen ze op de politieacademie hadden geleerd en geoefend, in de praktijk brengen. Ze werden daarbij gecoacht door twee aanwezige praktijkbegeleiders. Tevens waren twee Poolse collega’s ter plaatse die ondersteunden bij de afhandeling van Poolse bestuurders.

 

De Douane controleerde de ladingen. De Rijksbelastingdienst nam dertien personen- en bestelwagens in beslag, waarvan er tien definitief werden onteigend. Tevens werden voor een bedrag van ruim 30.000 Euro aan belastingvorderingen direct geïnd.

 

Door de politie zijn in totaal 113 voertuigen gecontroleerd. Van de gecontroleerde bestuurders en hun voertuigen zijn waar nodig IGP mutaties gemaakt. Een bestuurder moest worden overgebracht naar het politiebureau om een vonnis te betekenen en een bestuurder moest mee omdat hij stond gesignaleerd voor het afstaan van DNA materiaal en een bestuurder had nog €196,- aan openstaande bekeuringen; heeft dit betaald.

 

Naast een aantal waarschuwingen zijn ook mini processen-verbaal opgemaakt voor de volgende feiten:

2 x rijden zonder rijbewijs

1 x rijden zonder de juiste categorie rijbewijs

3 x rijden zonder verlichting

2 x rijden met een defecte koplamp

3 x rijden met diverse defecte verlichting

2 x rijden met de losbreekreminrichting van de aanhanger niet, of niet op juiste wijze bevestigd.

3 x niet op eerste vordering kunnen tonen van het rijbewijs

8 x rijden met gladde banden

 

Bijzondere dank gaat uit naar Beuk Touringcars, waar de heer Erik Beuk zijn bedrijfsterrein belangeloos ter beschikking stelde voor de verkeerscontrole.


Datum 12-10-2017
Tijd 13:00
Melding Verkeerscontrole
Adres van Berkelweg N444
Plaats Noordwijk

Nog meer nieuws

Voertuigbrand Duinsloot Noordwijkerhout

NOORDWIJKERHOUT 2018-09-06  De brandweer werd vanmorgen om 04:35 opgeroepen voor een voertuigbrand aan de Duinsloot in Noordwijkerhout. Het bleek t..

Stanklucht Mozartlaan Voorhout

VOORHOUT 2018-09-05  Hulpdiensten werden woensdag aan het einde van de middag naar de Mozartlaan gestuurd voor een benzineluc..

Buitenbrand Boerenburgerweg Noordwijk

NOORDWIJK 2018-09-05  Brandweer van Noordwijk werd vanmorgen om 03:47 opgeroepen voor een buitenbrand aan de Boerenburgerweg in Noordwijk. Het ging..

Ongeval Tramstraat Katwijk

KATWIJK  2018-09-04 Vanmiddag heeft er een ongeval plaats gevonden op de Tramstraat in Katwijk. Hierbij is een 79-jarige vrouw uit Katwijk aan haar..

Hennepkwekerij opgerold Hoofdstraat Noordwijk

NOORDWIJK  2018-09-04  Vanmorgen heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt in een winkel aan de Hoofdstraat in Noordwijk. Er stonden zo drie..