Terug naar vorige pagina

Automobilist vliegt over rotonde en schept meerdere fietsers op de Gooweg

6 Okt 2017 om 06:01

NOORDWIJK 2017-10-06 Vanmorgen om 08.00 uur vond er op de Gooweg een ernstig ongeval plaats tussen een automobilist en diverse fietsers. De automobilist reed op de Nieuwe Offemweg met hoge snelheid, hij minderde geen vaart toen hij bij de rotonde was. Daar schepte hij een overstekende fietser deze raakte niet gewond zijn fiets was wel total loss. Daarna vloog de man met volle vaart over de rotonde en schampte daar bijna een busje. Hij kwam terecht op de stoep waar net een jongen op zijn fiets wilde wegrijden deze werd vol geraakt. De jongen vloog door de lucht en kwam op de stoep terecht waarna hij het bewustzijn verloor. Omstanders hebben direct 112 gebeld en een andere omstander heeft zich ontfermt over de jongen en er voor gezorgd dat deze bij bewust zijn bleef. De bestuurder was tegen tien fietsen aan gereden die allemaal total loss zijn, bushok daar was niets meer van over. De man kwam tegen een prullenbak en kwam op een heuvel tussen de boompjes terecht. Zijn auto raakte zwaar beschadigd. De man wist niets meer van het ongeval af, hij was onwel geworden en is later met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De aangereden 2e jongen is ook met de ambulance vervoerd. De ravage op de Gooweg was enorm. Op het moment van het ongeval waren er heel toevallig eens geen buspassagiers die op de bus aan het wachten waren anders hadden er zeker doden gevallen. De gemeente heeft na het onderzoek door de verkeersdienst alle fietsen opgehaald en naar de milieustraat gebracht. Mocht u fiets erbij hebben gestaan kunt u met de gemeente contact opnemen.
 


Datum 06-10-2017
Tijd 06:01
Melding Ongeval auto/fiets
Adres Gooweg
Plaats Noordwijk

Nog meer nieuws

Voertuigbrand Duinsloot Noordwijkerhout

NOORDWIJKERHOUT 2018-09-06  De brandweer werd vanmorgen om 04:35 opgeroepen voor een voertuigbrand aan de Duinsloot in Noordwijkerhout. Het bleek t..

Stanklucht Mozartlaan Voorhout

VOORHOUT 2018-09-05  Hulpdiensten werden woensdag aan het einde van de middag naar de Mozartlaan gestuurd voor een benzineluc..

Buitenbrand Boerenburgerweg Noordwijk

NOORDWIJK 2018-09-05  Brandweer van Noordwijk werd vanmorgen om 03:47 opgeroepen voor een buitenbrand aan de Boerenburgerweg in Noordwijk. Het ging..

Ongeval Tramstraat Katwijk

KATWIJK  2018-09-04 Vanmiddag heeft er een ongeval plaats gevonden op de Tramstraat in Katwijk. Hierbij is een 79-jarige vrouw uit Katwijk aan haar..

Hennepkwekerij opgerold Hoofdstraat Noordwijk

NOORDWIJK  2018-09-04  Vanmorgen heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt in een winkel aan de Hoofdstraat in Noordwijk. Er stonden zo drie..