Terug naar vorige pagina

Nepagenten overvallen woning Duinschooten Noordwijk (update)

7 Juni 2017 om 19:00

EINDHOVEN-NOORDWIJK 2017-06-06 Vannacht tegen 24 uur werd de politie massaal opgeroepen voor een woning overval aan de Duinschooten.

De politie kwam daar achter nadat collega's uit Eindhoven gebeld werd door iemand uit Eindhoven die dat live zag gebeuren op skype. De politie nam dat zeer serieus en schaalde zeer groot op. Een grote politiemacht verzamelde zich nabij Stayokay, AT, politiehonden en agenten. Ook stonden agenten verdekt opgesteld bij Sollasi en bij de Boekhorstlaan. Met een enorme politie inzet werd het huis omsingeld. Er zijn 3 of vier nepagenten aangehouden in de woning en nabij de Langevelderweg. Er is waarschijnlijk ook geschoten, meerdere ambulances zijn opgeroepen niet bekend of er gewonde zijn gevallen. De omgeving is afgesloten geweest ivm groot onderzoek (08.30 uur)

 

Politiebericht:

Vier verdachten aangehouden na woningoverval Noordwijk

Noordwijk - Agenten kregen dinsdag 6 juni omstreeks 23.30 uur de melding binnen dat vier mannen onder verdachte omstandigheden een woning aan de Duinschooten binnen waren gegaan. Direct werd de omgeving rond de woning door de politie afgezet en hield een politiehelikopter de omgeving vanuit de lucht in de gaten.

Vier mannen bonkten rond 23.30 uur bij het slachtoffer op de deur. Hierbij riepen ze dat ze van de politie waren. De bewoner vertrouwde de situatie niet en alarmeerde direct de politie. Het viertal wist onder bedreiging van een vuurwapen toch de woning aan de Duinschooten binnen te komen. Het slachtoffer had op dat moment een Skypeverbinding met een bekende van hem openstaan. De persoon met wie het slachtoffer kort voor de overval in gesprek was zag de mannen in de woning en alarmeerde ook direct de politie. Omdat er sprake was van één of meerdere vuurwapens, werd direct de omgeving rond de woning afgezet en een arrestatieteam opgeroepen. Ook de politiehelikopter hield vanuit de lucht zicht op de woning.

De vier verdachten verlieten rond 00.30 uur via de achterzijde de woning en sloegen in een gereedstaande bestelauto op de vlucht. Tijdens de vluchtpoging van het viertal zijn meerdere schoten door agenten gelost. Ter hoogte van de Langevelderlaan kwam het voertuig tot stilstand en wilde de verdachten er te voet vandoor, maar werden door het arrestatieteam ter plaatse overmeesterd. Drie verdachten, een 19-jarige man uit Nieuw-Vennep en twee mannen uit Amstelveen van 20 en 40 jaar zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Rijksrecherche

De vierde verdachte is gewond geraakt, vermoedelijk bij de aanhouding. Het gaat om een 30-jarige man uit Nieuw-Vennep. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling. Daarna wordt hij overgebracht naar het politiebureau. De Rijksrecherche doet onder leiding van het Openbaar Ministerie onderzoek naar de door politie geloste schoten.


Datum 07-06-2017
Tijd 19:00
Melding Overval
Adres Duinschooten
Plaats Noordwijk

Nog meer nieuws

Voertuigbrand Duinsloot Noordwijkerhout

NOORDWIJKERHOUT 2018-09-06  De brandweer werd vanmorgen om 04:35 opgeroepen voor een voertuigbrand aan de Duinsloot in Noordwijkerhout. Het bleek t..

Stanklucht Mozartlaan Voorhout

VOORHOUT 2018-09-05  Hulpdiensten werden woensdag aan het einde van de middag naar de Mozartlaan gestuurd voor een benzineluc..

Buitenbrand Boerenburgerweg Noordwijk

NOORDWIJK 2018-09-05  Brandweer van Noordwijk werd vanmorgen om 03:47 opgeroepen voor een buitenbrand aan de Boerenburgerweg in Noordwijk. Het ging..

Ongeval Tramstraat Katwijk

KATWIJK  2018-09-04 Vanmiddag heeft er een ongeval plaats gevonden op de Tramstraat in Katwijk. Hierbij is een 79-jarige vrouw uit Katwijk aan haar..

Hennepkwekerij opgerold Hoofdstraat Noordwijk

NOORDWIJK  2018-09-04  Vanmorgen heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt in een winkel aan de Hoofdstraat in Noordwijk. Er stonden zo drie..