Terug naar vorige pagina

KNRM Noordwijk en Katwijk openen deuren tijdens Reddingbootdag

28 April 2017 om 16:00

NOORDWIJK/KATWIJK 2017-04-28

KNRM Noordwijk & Katwijk openen deuren voor publiek tijdens Reddingbootdag

Op zaterdag 6 mei  organiseert de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) haar landelijke open dag op 45 locaties. Dé dag om actief kennis te maken met het reddingwerk op het water, de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM. Beleef het mee!

Bij de KNRM draait alles om vrijwilligerswerk, het reddingswerk kan niet bestaan zonder de 1.300 vrijwilligers die 24 uur per dag klaar staan. De vrijwilligers kunnen hun werk doen door de vrijwillige bijdragen van mensen die de Redding Maatschappij een warm hart toedragen. En voor die mensen is de Nationale Reddingbootdag.

“Donateur? Meevaren! Meevaren? Donateur worden!”

Zowel in Noordwijk als in Katwijk kunnen donateurs met de reddingboot meevaren, indien de weersomstandigheden dit toelaten. De reddingboot ‘Paul Johannes’ van station Noordwijk zal op het strand ter hoogte van de vuurtoren staan en de reddingboot ‘De Redder’ van station Katwijk zal op het strand bij de Noorpost van de KRB (Katwijkse Reddings Brigade) staan.

Demonstraties en bezienswaardigheden

Alle activiteiten van station Noordwijk vinden plaats op het strand, waar ook de redding winkel weer aanwezig is.Hier kan men zich aanmelden om mee te kunnen varen met de reddingboot. Rond 13.00 uur is er een demonstratie met de voormalig reddingboot ‘Kurt Carlsen’.

Bij station Katwijk zullen gedurende de hele dag demonstraties  zijn van de brandweer, politie en ambulancedienst en ook de Politie Honden Vereniging Katwijk zal een aantal spectaculaire demonstraties geven. Ook staan er diverse kraampjes waar u terecht kunt voor informatie over o.a. het Rode Kruis en Ghost  Fishing.  

Tevens zal op Reddingbootdag de Katwijkse Reddings Brigade de Noordpost ten Zuiden van de watering open stellen voor bezoekers. Voor de Noordpost kunnen donateurs opstappen om mee te varen met de reddingboot.


Datum 28-04-2017
Tijd 16:00
Melding Opendag K.N.R.M
Adres Boulevard
Plaats Noordwijk

Nog meer nieuws

Voertuigbrand Duinsloot Noordwijkerhout

NOORDWIJKERHOUT 2018-09-06  De brandweer werd vanmorgen om 04:35 opgeroepen voor een voertuigbrand aan de Duinsloot in Noordwijkerhout. Het bleek t..

Stanklucht Mozartlaan Voorhout

VOORHOUT 2018-09-05  Hulpdiensten werden woensdag aan het einde van de middag naar de Mozartlaan gestuurd voor een benzineluc..

Buitenbrand Boerenburgerweg Noordwijk

NOORDWIJK 2018-09-05  Brandweer van Noordwijk werd vanmorgen om 03:47 opgeroepen voor een buitenbrand aan de Boerenburgerweg in Noordwijk. Het ging..

Ongeval Tramstraat Katwijk

KATWIJK  2018-09-04 Vanmiddag heeft er een ongeval plaats gevonden op de Tramstraat in Katwijk. Hierbij is een 79-jarige vrouw uit Katwijk aan haar..

Hennepkwekerij opgerold Hoofdstraat Noordwijk

NOORDWIJK  2018-09-04  Vanmorgen heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt in een winkel aan de Hoofdstraat in Noordwijk. Er stonden zo drie..