Terug naar vorige pagina

Kitesurfer in problemen Katwijk

2 Juni 2015 om 11:58

KATWIJK 2015-06-02 Dinsdagmiddag rond kwart voor twee werden de KNRM stations Katwijk en Scheveningen gealarmeerd voor een surfer vermist ter hoogte van Katwijk.

Uit de telefonische meldingen die binnen kwam bij het Kustwachtcentrum in Den Helder bleek dat een windsurfer al geruime tijd niet meer was gezien. De laatste positie van surfer zou ter hoogte van de Seinpoststraat zijn geweest.

Terwijl de reddingboot ‘Kitty Roosmale Nepveu’ van station Scheveningen weg voer uit de haven, reed de tractor met de reddingboot ‘De Redder’ van station Katwijk richting het strand om gelanceerd te worden.
Een helikopter van de NHV sloot zich aan bij de zoekactie en begon vanuit de lucht mee te zoeken.

Op het strand ziet de bemanning van station Katwijk een surfer op het strand lopen met dezelfde overeenkomsten als de vermiste surfer. Hierop wordt de man aangesproken en na een controle, blijkt dat dit inderdaad de vermiste surfer is. Hierop wordt door het Kustwachtcentrum de zoekactie afgeblazen en kunnen alle eenheden weer retour.

De mast van zijn surfboard bleek op zee gebroken te zijn, waardoor hij terug moest lopen. De surfer is door het kust hulpverleningsvoertuig terug gebracht naar zijn surfclub.
Overigens is dit niet de eerste keer dat de KNRM gezocht heeft naar deze surfer, op 23 december 2014 werd ook groot alarm geslagen i.v.m. een vermissing van dezelfde surfer. Toen werd de man door de reddingboot van Noordwijk uit het water gered.’

 

Foto's en tekst Katwijk Actueel


Datum 02-06-2015
Tijd 11:58
Melding Kitesurfer in problemen
Adres Boulevard
Plaats Katwijk

Nog meer nieuws

Voertuigbrand Duinsloot Noordwijkerhout

NOORDWIJKERHOUT 2018-09-06  De brandweer werd vanmorgen om 04:35 opgeroepen voor een voertuigbrand aan de Duinsloot in Noordwijkerhout. Het bleek t..

Stanklucht Mozartlaan Voorhout

VOORHOUT 2018-09-05  Hulpdiensten werden woensdag aan het einde van de middag naar de Mozartlaan gestuurd voor een benzineluc..

Buitenbrand Boerenburgerweg Noordwijk

NOORDWIJK 2018-09-05  Brandweer van Noordwijk werd vanmorgen om 03:47 opgeroepen voor een buitenbrand aan de Boerenburgerweg in Noordwijk. Het ging..

Ongeval Tramstraat Katwijk

KATWIJK  2018-09-04 Vanmiddag heeft er een ongeval plaats gevonden op de Tramstraat in Katwijk. Hierbij is een 79-jarige vrouw uit Katwijk aan haar..

Hennepkwekerij opgerold Hoofdstraat Noordwijk

NOORDWIJK  2018-09-04  Vanmorgen heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt in een winkel aan de Hoofdstraat in Noordwijk. Er stonden zo drie..