KNRM

*/ ?>
Terug naar vorige pagina

Jonge zeehond van wisse dood gered

16 Nov 2014 om 12:00

Jonge zeehond van wisse dood gered
KNRM Petten schiet te hulp

Op zondag 16 november, omstreeks 12.00uur, alarmeerde het Kustwachtcentrum in Den Helder de vrijwilligers van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij, station Petten. Op het nieuwe opgespoten strand, ter hoogte van Camperduin, bleek een zeehond in een vissersnet verstrikt geraakt. En aantal KNRM bemanningsleden zijn direct na alarmering met het Kust-Hulpverleningsvoertuig ter plaatse gegaan.

Een vaartuig die peilingen verricht voor het nieuwe strand, was op locatie aanwezig en kon de KNRM aanwijzen waar ze zeehond in nood zich precies bevond. Enkele bemanningsleden gingen gekleed in een overlevingspak de Noordzee in en trokken met behulp van het Kust-Hulpverleningsvoertuig het vissersnet op het strand.

Op het strand werd de kleine zeehond losgesneden. De zeehond bleef heel rustig en liet alles gelaten over zich heen komen. Het dier ging niet gelijk de zee in, maar bleef voor korte tijd in het ondiepe water. Daarna zwom het naar dieper water.

De redding van de zeehond maakte indruk op de vrijwilligers van de KNRM. "Het dier was geheel in het vissersnet gedraaid en had zonder de hulp van de redders absoluut verdronken", aldus Herman Veldman, woordvoerder van het KNRM reddingstation in Petten


Datum 16-11-2014
Tijd 12:00
Melding Jonge gewone zeehond
Adres strand
Plaats Petten

Nog meer nieuws

Voertuigbrand Duinsloot Noordwijkerhout

NOORDWIJKERHOUT 2018-09-06  De brandweer werd vanmorgen om 04:35 opgeroepen voor een voertuigbrand aan de Duinsloot in Noordwijkerhout. Het bleek t..

Stanklucht Mozartlaan Voorhout

VOORHOUT 2018-09-05  Hulpdiensten werden woensdag aan het einde van de middag naar de Mozartlaan gestuurd voor een benzineluc..

Buitenbrand Boerenburgerweg Noordwijk

NOORDWIJK 2018-09-05  Brandweer van Noordwijk werd vanmorgen om 03:47 opgeroepen voor een buitenbrand aan de Boerenburgerweg in Noordwijk. Het ging..

Ongeval Tramstraat Katwijk

KATWIJK  2018-09-04 Vanmiddag heeft er een ongeval plaats gevonden op de Tramstraat in Katwijk. Hierbij is een 79-jarige vrouw uit Katwijk aan haar..

Hennepkwekerij opgerold Hoofdstraat Noordwijk

NOORDWIJK  2018-09-04  Vanmorgen heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt in een winkel aan de Hoofdstraat in Noordwijk. Er stonden zo drie..