Terug naar vorige pagina

De EOD brengt explosief tot ontploffing Noordwijk

20 Aug 2014 om 10:30

De door Noordwijkerhoutse jongens gevonden explosief zijn vanmorgen door de EOD tot ontploffing gebracht op het strand van Noordwijk

Door de Noordwijkerhoutse jongens op vakantie gevonden souvenir blijkt gevaarlijk explosief.

Twee Noordwijkerhoutse jongens banjerden lekker tijdens hun vakantie aan zee met eb langs de Franse Westkust, tussen de drooggevallen rotsen vonden ze allerlei onderdelen van munitie uit de 2e wereldoorlog. Een spannende bezigheid en lieten het aan hun ouders zien. Het leek erop dat...

alle patronen leeg waren en dus niet meer gevaarlijk. Eén stuk leek een onderdeel te zijn van een groter geheel, maar was niet meer compleet en dus zag men daar geen gevaar meer in. Zo werd alles als souvenir meegenomen naar Noordwijkerhout.

Terug in Nederland werd er een kennis bij gehaald om te kijken wat het nu allemaal precies inhield. Via internet kwam deze erachter dat het grotere onderdeel toch niet zo onschuldig was als dat het leek. Het bleek juist om het gevaarlijkste onderdeel te gaan van een landmijn waar mogelijk nog gewoon kruid in zit.

Ook de slaghoedjes van de gevonden patronen kunnen nog gevaar opleveren, dus adviseerde de kennis om maar zo snel mogelijk bij de politie aan te gaan geven dat men dit in Noordwijkerhout in huis had. De politie is daarop komen kijken en heeft de EOD gewaarschuwd. De munitie is veilig opgeborgen en wordt woensdag opgehaald door de EOD om vernietigd te gaan worden.

Tekst: Blik op Noordwijkerhout en onderste twee foto's


Datum 20-08-2014
Tijd 10:30
Melding Ontploffing
Adres Duindamseslag
Plaats Noordwijk

Nog meer nieuws

Voertuigbrand Duinsloot Noordwijkerhout

NOORDWIJKERHOUT 2018-09-06  De brandweer werd vanmorgen om 04:35 opgeroepen voor een voertuigbrand aan de Duinsloot in Noordwijkerhout. Het bleek t..

Stanklucht Mozartlaan Voorhout

VOORHOUT 2018-09-05  Hulpdiensten werden woensdag aan het einde van de middag naar de Mozartlaan gestuurd voor een benzineluc..

Buitenbrand Boerenburgerweg Noordwijk

NOORDWIJK 2018-09-05  Brandweer van Noordwijk werd vanmorgen om 03:47 opgeroepen voor een buitenbrand aan de Boerenburgerweg in Noordwijk. Het ging..

Ongeval Tramstraat Katwijk

KATWIJK  2018-09-04 Vanmiddag heeft er een ongeval plaats gevonden op de Tramstraat in Katwijk. Hierbij is een 79-jarige vrouw uit Katwijk aan haar..

Hennepkwekerij opgerold Hoofdstraat Noordwijk

NOORDWIJK  2018-09-04  Vanmorgen heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt in een winkel aan de Hoofdstraat in Noordwijk. Er stonden zo drie..