Terug naar vorige pagina

Vrouw gered van verdrinkingsdood Katwijk

23 Juli 2014 om 01:40

Omstreeks 1:40 uur werden de Katwijkse reddingsbrigade en de KNRM van Katwijk opgeroepen om te zoeken naar een vermist persoon in zee. 3 ambulances, een Officier van Dienst Geneeskundige en twee traumahelikopters, uit Rotterdam en Amsterdam, werden opgeroepen om te assisteren.

De KNRM is samen met de politie gaan zoeken naar de vermiste persoon. Deze werd al snel gevonden, waarna deze met spoed naar wal werd gebracht voor medische behandeling. Tijdens het zoeken werd geconstateerd dat er niemand meer in het water lag, dus de boten die te water waren konden weer uit het water. Het slachtoffer is voor onderzoek met spoed vervoerd naar het ziekenhuis.

Beide traumahelikopters bleken uiteindelijk niet nodig, dus deze werden afgemeld. Hoe het slachtoffer te water kon raken is onbekend.
Foto's en tekst Menno Plug

Persbericht KNRM Katwijk
Persoon uit zee gered door Politie en KNRM
In de vroege ochtenduren van woensdag 23 juli werden omstreeks kwart voor twee de hulpdiensten massaal gealarmeerd voor een vrouw te water. Een passant had de vrouw ter hoogte van strandpaviljoen ‘Zeester’ de zee in zien lopen en belde direct naar 112. Die alarmeerde direct de politie, KNRM, reddingsbrigade en ambulancedienst.
Een agent was snel ter plaatse en zwom naar de vrouw toe. Gevolgd door een vrijwilliger van de KNRM die dichtbij het strandpaviljoen woonachtig is en direct naar het strand is gereden.
Dit alles was met succes, want de vrouw werd voorbij de 1e zandbank gevonden! Door opkomend tij en stroming hielden de beide hulpverleners in afwachting van de reddingboot de vrouw boven water. Een KNRM'er in overlevingspak die met het Kust-hulpverleningsvoertuig ter plaatse kwam ging ter assistentie ook het water in. De vrouw en drie hulpverleners werden met de reddingboot uit de Noordzee gehaald en naar het KNRM gebouw gebracht voor medische controle.
Uit voorzorg stonden daar drie ambulances klaar. De vrouw is uiteindelijk met spoed naar een ziekenhuis vervoerd. De hulpverleners hielden er alleen een nat pak aan over en waren weer snel op temperatuur.
Op verzoek van de politie zijn met de gedachte dat de hulpverlening eventueel langer zou gaan duren ook de brandweerkorpsen van Katwijk en Alphen aan den Rijn (speciale container) gealarmeerd voor ondersteuning met verlichting. De inzet van de Mobiel Medische Teams, waren uiteindelijk niet nodig.


Datum 23-07-2014
Tijd 01:40
Melding Persoon te water
Adres strand
Plaats Katwijk

Nog meer nieuws

Voertuigbrand Duinsloot Noordwijkerhout

NOORDWIJKERHOUT 2018-09-06  De brandweer werd vanmorgen om 04:35 opgeroepen voor een voertuigbrand aan de Duinsloot in Noordwijkerhout. Het bleek t..

Stanklucht Mozartlaan Voorhout

VOORHOUT 2018-09-05  Hulpdiensten werden woensdag aan het einde van de middag naar de Mozartlaan gestuurd voor een benzineluc..

Buitenbrand Boerenburgerweg Noordwijk

NOORDWIJK 2018-09-05  Brandweer van Noordwijk werd vanmorgen om 03:47 opgeroepen voor een buitenbrand aan de Boerenburgerweg in Noordwijk. Het ging..

Ongeval Tramstraat Katwijk

KATWIJK  2018-09-04 Vanmiddag heeft er een ongeval plaats gevonden op de Tramstraat in Katwijk. Hierbij is een 79-jarige vrouw uit Katwijk aan haar..

Hennepkwekerij opgerold Hoofdstraat Noordwijk

NOORDWIJK  2018-09-04  Vanmorgen heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt in een winkel aan de Hoofdstraat in Noordwijk. Er stonden zo drie..