Terug naar vorige pagina

Middel Hulpverlening bij Dieselspoor in Oegstgeest

24 April 2014 om 11:54

Vanmorgen omstreeks tien voor twaalf wordt de brandweer van Oegstgeest opgeroepen voor een melding vervuild wegdek op de Ommevoort in Oegstgeest, de brandweer gaat hierop met prio 2 ter plaatse.

Eenmaal ter plaatse gekomen bleek er een groot dieselspoor op de weg lag. Omdat de brandweer van Oegstgeest meer mankracht en materieel ter plaatse wilde schaalde men op naar middel hulpverlening en zo kwam de brandweer van Leiden met een tankautospuit en een HV-wagen ter plaatse, ook de OVD kwam hierop ter plaatse.

Het dieselspoor bleek vanaf het kermisterrein gelegen bij de Lijtweg te komen een vrachtwagen met een dieseltank in een container achterop reed naar de Hazenboslaan via de Lange Voort om aldaar zijn vrachtwagen te parkeren, aldaar merkte de bestuurder op dat zijn vrachtwagen lekte. De brandweer van Oegstgeest heeft de weg op de Lijtweg en de Ommevoort gereinigd en de brandweer van Leiden heeft de Lange Voort en de Hazenboslaan gereinigd.

De politie heeft de nodige gegevens genoteerd. De brandweer is na ongeveer een anderhalf uur afgelost door een gespecialiseerd bedrijf welk de wegen verder reinigd en de 'smurrie' opzuigd. Hierna kon men weer retour naar de kazernes.


Datum 24-04-2014
Tijd 11:54
Melding Reiniging wegdek diesel
Adres Ommevoort
Plaats Oegstgeest

Nog meer nieuws

Voertuigbrand Duinsloot Noordwijkerhout

NOORDWIJKERHOUT 2018-09-06  De brandweer werd vanmorgen om 04:35 opgeroepen voor een voertuigbrand aan de Duinsloot in Noordwijkerhout. Het bleek t..

Stanklucht Mozartlaan Voorhout

VOORHOUT 2018-09-05  Hulpdiensten werden woensdag aan het einde van de middag naar de Mozartlaan gestuurd voor een benzineluc..

Buitenbrand Boerenburgerweg Noordwijk

NOORDWIJK 2018-09-05  Brandweer van Noordwijk werd vanmorgen om 03:47 opgeroepen voor een buitenbrand aan de Boerenburgerweg in Noordwijk. Het ging..

Ongeval Tramstraat Katwijk

KATWIJK  2018-09-04 Vanmiddag heeft er een ongeval plaats gevonden op de Tramstraat in Katwijk. Hierbij is een 79-jarige vrouw uit Katwijk aan haar..

Hennepkwekerij opgerold Hoofdstraat Noordwijk

NOORDWIJK  2018-09-04  Vanmorgen heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt in een winkel aan de Hoofdstraat in Noordwijk. Er stonden zo drie..