Terug naar vorige pagina

Brandweer Hollands Midden biedt petitie aan voor betere CAO

23 Aug 2016 om 06:50

Brandweer Hollands Midden biedt petitie aan voor betere CAO

Donderdag 25 augustus bieden actievoerende brandweermannen en -vrouwen een petitie aan aan burgemeester Gert Jan Kats (gemeente Zuidplas). Burgemeester Kats is portefeuillehouder brandweer in het Algemeen Bestuur van de Veiligheidsregio Hollands Midden.

Voorafgaand aan de aanbieding van de petitie zal een stoet van brandweerpersoneel uit de hele regio Hollands Midden door Leiden lopen om aandacht te vragen voor de acties. De demonstratie start om 09.15 uur bij het parkeerterrein aan de Haagweg en zal via de Breestraat naar het Stadhuisplein, waar burgemeester en voorzitter van de Veiligheidsregio, Henri Lenferink, zal worden toegesproken.  Daarna wordt via de Korevaarstaat, Jan van Houtkade en Herenstraat koers gezet naar de brandweerkazerne Leiden-Zuid aan de Roosevelstraat. De petitie wordt rond 10.30 uur aangeboden aan burgemeester Kats.

Om de brandweerzorg in Leiden te garanderen zullen verschillende brandweervoertuigen in de stoet meerijden. Bij een calamiteit zullen deze direct de stoet verlaten en hulp verlenen.

Waarom deze acties??
Sinds mei 2015 wordt tussen vakbonden en de Brandweerkamer (de werkgeversvertegenwoordiging) onderhandeld over de herziening van de FLO-regeling van de beroepsbrandweermensen. Begin 2016 leek er schot in de gesprekken te komen, Maar eind juni liepen de onderhandelingen vast. Sinds het begin van de zomervakantie worden in het hele land acties gevoerd waarbij de paraatheid van de brandweer niet wordt aangetast.


Datum 23-08-2016
Tijd 06:50
Melding Overige
Adres
Plaats Hollands-Midden

Nog meer nieuws

Voertuigbrand Duinsloot Noordwijkerhout

NOORDWIJKERHOUT 2018-09-06  De brandweer werd vanmorgen om 04:35 opgeroepen voor een voertuigbrand aan de Duinsloot in Noordwijkerhout. Het bleek t..

Stanklucht Mozartlaan Voorhout

VOORHOUT 2018-09-05  Hulpdiensten werden woensdag aan het einde van de middag naar de Mozartlaan gestuurd voor een benzineluc..

Buitenbrand Boerenburgerweg Noordwijk

NOORDWIJK 2018-09-05  Brandweer van Noordwijk werd vanmorgen om 03:47 opgeroepen voor een buitenbrand aan de Boerenburgerweg in Noordwijk. Het ging..

Ongeval Tramstraat Katwijk

KATWIJK  2018-09-04 Vanmiddag heeft er een ongeval plaats gevonden op de Tramstraat in Katwijk. Hierbij is een 79-jarige vrouw uit Katwijk aan haar..

Hennepkwekerij opgerold Hoofdstraat Noordwijk

NOORDWIJK  2018-09-04  Vanmorgen heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt in een winkel aan de Hoofdstraat in Noordwijk. Er stonden zo drie..