Terug naar vorige pagina

Bijkeuken brandt uit Mr. D.Donker Curtiusstraat katwijk

30 Maart 2015 om 22:15

KATWIJK 2015-03-31 Maandag op dinsdagnacht is een bijkeuken uitgebrand aan de achterzijde van een woning aan de Donker Curtiusstraat in Katwijk.

Rond twaalf uur werd het echtpaar van de woning abrupt wakker gemaakt door de rookmelder die afging. Toen zij vervolgens het licht in de slaapkamer aan wilde doen, ging deze niet aan.
De bewoners zijn vervolgens naar beneden gelopen en constateerde dat er in de bijkeuken brand was die ondertussen oversloeg naar de woning zelf.

Hierop werd de brandweer van Katwijk gealarmeerd om met spoed ter plaatse te gaan met de tankautospuit en de autoladder. Bij aankomst van de brandweer kwam uit de woning dikke rook te voorschijn.
Direct werd door de brandweerlieden een binnen aanval gedaan met ‘One Seven’ en werd er opgeschaald naar middelbrand.

De politie heeft enige tijd de buurvrouw proberen te alarmeren om het huis te verlaten, maar de vrouw op leeftijd heeft dit waarschijnlijk niet gehoord. Toen de brandweer de woning binnen ging, deed de buurvrouw haar deur open. Zij is direct door de politie opgevangen en bij een buurtbewoner onder gebracht. Ook de bewoners van de woning zijn door buurtbewoners opgevangen.

Twee ambulances zijn ter plaatse gekomen om de bewoners van de woning en de buurvrouw na te kijken op rookinhalatie. Uiteindelijk hoefde niemand door de ambulance vervoerd te worden voor verder onderzoek.

De brandweer heeft na het blussen van de brand de woning en de buurpanden geventileerd. Stichting Salvage is ter plaatse gekomen om de schade van de woning op te nemen. De woning kan waarschijnlijk voorlopig niet bewoond worden door de rookschade.

Tekst Katwijk Actueel


Datum 30-03-2015
Tijd 22:15
Melding Keukenbrand
Adres Mr. D.Donker Curtiusstraat
Plaats Katwijk

Nog meer nieuws

Voertuigbrand Duinsloot Noordwijkerhout

NOORDWIJKERHOUT 2018-09-06  De brandweer werd vanmorgen om 04:35 opgeroepen voor een voertuigbrand aan de Duinsloot in Noordwijkerhout. Het bleek t..

Stanklucht Mozartlaan Voorhout

VOORHOUT 2018-09-05  Hulpdiensten werden woensdag aan het einde van de middag naar de Mozartlaan gestuurd voor een benzineluc..

Buitenbrand Boerenburgerweg Noordwijk

NOORDWIJK 2018-09-05  Brandweer van Noordwijk werd vanmorgen om 03:47 opgeroepen voor een buitenbrand aan de Boerenburgerweg in Noordwijk. Het ging..

Ongeval Tramstraat Katwijk

KATWIJK  2018-09-04 Vanmiddag heeft er een ongeval plaats gevonden op de Tramstraat in Katwijk. Hierbij is een 79-jarige vrouw uit Katwijk aan haar..

Hennepkwekerij opgerold Hoofdstraat Noordwijk

NOORDWIJK  2018-09-04  Vanmorgen heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt in een winkel aan de Hoofdstraat in Noordwijk. Er stonden zo drie..