KNRM

*/ ?>
Terug naar vorige pagina

Reclamevliegtuig maakt noodlanding op het strand van Katwijk (UPDATE)

17 Okt 2014 om 15:37

Vanmiddag heeft een Cessna reclamevliegtuig een noodlanding gemaakt op het strand van Katwijk na een technische storing. Er werden diverse hulpdiensten opgeroepen. De piloot van de Cessna is door de ambulancedienst na gekeken. Politie en de luchtvaartpoltie zijn aanwezig en doen onderzoek naar het ongeval.

KNRM Katwijk persbericht:
Cessna vliegtuig maakt noodlanding op het strand

Op vrijdag 17 oktober, omstreeks 15.40uur, maakte een Cessna vliegtuig een noodlanding op het zuiderstrand. Het toestel met reclamesleep kreeg ter hoogte van Katwijk, op 350 meter hoogte, technische mankementen. De piloot verloor motorvermogen, waarop de piloot het toestel noodgedwongen op het strand liet landen.
Het Kustwachtcentrum en de Gemeenschappelijke meldkamer kregen vervolgens 112 meldingen van strandwandelaars en Boulevardbewoners. Zij alarmeerden de KNRM, brandweer, ambulance, traumahelikopter en de politie.
Ter plaatse bleek dat de piloot geen letsel had. De luchtvaartpolitie en leden van de onderzoeksraad voor veiligheid kwamen ter plaatse voor onderzoek. Enkele monteurs keken de motor na. Ook burgemeester Wienen werd met het Kust-hulpverleningsvoertuig naar het incident vervoerd voor overleg met alle disciplines. Omstreeks 18.30uur heeft de KNRM het vliegtuigje naar het harde zand gesleept. Vanaf daar steeg het vliegtuig op en kwam rond 19.00uur veilig aan op Rotterdam Airport.


Datum 17-10-2014
Tijd 15:37
Melding Vliegtuig in problemen
Adres Boulevard
Plaats Katwijk

Nog meer nieuws

Voertuigbrand Duinsloot Noordwijkerhout

NOORDWIJKERHOUT 2018-09-06  De brandweer werd vanmorgen om 04:35 opgeroepen voor een voertuigbrand aan de Duinsloot in Noordwijkerhout. Het bleek t..

Stanklucht Mozartlaan Voorhout

VOORHOUT 2018-09-05  Hulpdiensten werden woensdag aan het einde van de middag naar de Mozartlaan gestuurd voor een benzineluc..

Buitenbrand Boerenburgerweg Noordwijk

NOORDWIJK 2018-09-05  Brandweer van Noordwijk werd vanmorgen om 03:47 opgeroepen voor een buitenbrand aan de Boerenburgerweg in Noordwijk. Het ging..

Ongeval Tramstraat Katwijk

KATWIJK  2018-09-04 Vanmiddag heeft er een ongeval plaats gevonden op de Tramstraat in Katwijk. Hierbij is een 79-jarige vrouw uit Katwijk aan haar..

Hennepkwekerij opgerold Hoofdstraat Noordwijk

NOORDWIJK  2018-09-04  Vanmorgen heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt in een winkel aan de Hoofdstraat in Noordwijk. Er stonden zo drie..